Hyper-sms’ende pubers hebben eerder en meer seks

Jongeren in de VS die heel veel sms’en en tijd spenderen aan sociale media hebben meer seks en roken en drinken meer dan hun leeftijdsgenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Case Western Reserve School of Medicine.

Het onderzoek richtte zich op hyper sms’ende jongeren, die meer dan 120 berichtjes per dag versturen. Bij sociale media werd het gebruik van meer dan 3 uur per dag als zeer veel geclassificeerd.

Vervolgens werd naar het gedrag van de jongeren gekeken. Ze vertoonden meer ‘ongezond gedrag’, dan de jongeren die minder actief waren met hun telefoon en computer.

Van de onderzochte jongeren, bleek ongeveer 20% te hyper sms’en. Dit waren opvallend vaak meisjes uit lagere sociale klassen. Vergeleken met anderen jongeren hadden deze ‘great communicators’:
- 2x vaker alcohol gedronken
- bijna 3,5 x vaker seks gehad
- 40% vaker gerookt
- 43% vaker gedronken tot ze erbij neervielen
- 55% vaker met iemand gevochten

Ook de jongeren die heel veel tijd op de sociale netwerken doorbrachten (11,5 % van de onderzochte groep) deden al deze zaken vaker.

Onderzoeksleider Scott Frank is zeer verontrust. “Dit moet een wake-up call zijn voor alle ouders. Ze moeten er niet alleen voor waken dat hun kinderen veilig rijden, maar ze moeten er ook op letten dat ze niet te veel sms’en of met sociale media bezig zijn.”

Lees ook:De nieuwste sex-app voor jongeren heet APPKE
Lees ook:Pubers die een goede relatie met hun ouders hebben, worden later seksueel actief
Lees ook:Nederlandse jongeren sextingen niet zoveel
Lees ook:Prostitutie 2.0.: jongeren worden gechanteerd tot seks
Lees ook:Prostitutie 2.0 Rotterdam: ambtenaren manipuleerden jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>