Juist de macho-mannen doen het meest aan veilige seks

‘Foute mannen’: zo worden ze vaak aangeduid, die macho’s.

Maar wat betreft veilige seks kunnen de zogenaamde ‘goede kerels’ dan nog wel wat van die eersten leren.

De testosteronman kiest namelijk wel voor meerdere sekspartners, maar daarbij gebruiken ze meestal wel een condoom…….

Dit blijkt een onderzoek van de Amerikaanse University of Michigan onder 78 welgestelde 18- en 19-jarige mannen over hun houding ten aanzien van veilige seks, waaronder natuulijk condoomgebruik.

Daarbij namen de wetenschappers tevens speekselmonsters van de mannen, waaruit ze het testosterongehalte konden bepalen.

“Veel mensen zien veilige seks als iets negatiefs”, zegt onderzoeksleidster Sari Van Anders. “Daarom is het sociale risico groter als je bij je seksuele partner aandringt op het gebruik van een condoom. Dat vraagt meer zelfvertrouwen en durf dan het hebben van onveilige seks.”

Ondanks de risico’s, maken mannen zich meer zorgen over hoe hun partner over hen denkt. Zo durven ze niet aan te dringen op het gebruik van een condoom, omdat hun partner dan kan denken dat ze onbetrouwbaar zijn of dat ze een SOA hebben.

Een andere mogelijke verklaring is dat mannen met een hoog testosteronniveau hun ego strelen door aan te dringen op veilige seks. Dat zou een bewijs zijn van seksuele ervaring en openheid.

Het onderzoek stelde dan ook vast dat mannen met een lager testosteronniveau minder aandrongen op het gebruik van een condoom, vooral in moeilijke of onhandige situaties.

Lees ook:Supermodel Doutzen Kroes spreekt over seks
Lees ook:Zonder condoom is het bij de hoeren stukken duurder
Lees ook:Kijken naar condoomloze porno zet aan tot onveilige seks
Lees ook:Oudere mannen houden met seks hun testosteronspiegel op peil
Lees ook:Veel onveilige seks bij homomannen die drugs gebruiken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>