Met een dronken kop ook nog een condoom omdoen….

We kennen allemaal de ontremmende werking van alcohol.

Sterker nog: er zijn massa’s mensen die niet eens aan seks kunnen doen, wanneer ze niet gedronken hebben.

Vooral vrouwen zijn daarmee behept.

Maar de aloude slogan ‘Drank maakt meer kapot dan je lief is’ geldt ook t.a.v. seks.

Niet alleen hebben mensen die gedronken hebben eerder de neiging om over hun eigen (seksuele) grenzen te gaan; dronken en wel laten ze het condoom ook vaker links liggen………

Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers in het januarinummer van ADDICTION, na verschillende experimentele onderzoeken.

Al langer worden alcoholconsumptie en onveilige seks met elkaar in verband gebracht, maar er werd nog gediscussieerd over de relatie tussen die 2 exact ligt. Het zou kunnen dat mensen die van nature meer geneigd zijn tot risicovol gedrag ook meer drinken. Maar nu blijkt toch echt grootvaders gezegde waar te zijn: als de drank is in de man, is de wijsheid in de kan.

In de bestudeerde onderzoeken werden vrijwilligers in groepen ingedeeld, waarna ze alcohol of een naar alcohol smakend placebo toegediend kregen. Vervolgens bepaalden de onderzoekers hun voornemen tot onveilige seks.

Een stijging van 0,1 mg alcohol per milliliter bloed verhoogde die neiging met 5%. Dat heeft volgens de onderzoekers niet te maken met opwinding, maar met de invloed die alcohol uitoefent op beslissingsprocessen in de hersenen. Alcohol schakelt delen van het brein uit die betrokken zijn bij het inschatten van gevolgen van daden en het afwegen van verschillende belangen.

Wie gedronken heeft, is geneigd om datgene wat hij nu wil, belangrijker te vinden dan de negatieve effecten die later pas komen. De onderzoekers pleiten daarom voor meer aandacht voor alcohol in de voorlichting over seks en geslachtsziekten.

Lees ook:Alcohol vaak boosdoener bij onveilige seks
Lees ook:Viagra in vagina voorkomt menstruatiepijn
Lees ook:Seksuele vroegbloeiers lopen zelfde risico’s als laatbloeiers
Lees ook:Condoom-automaat levert niet als je teveel gezopen hebt
Lees ook:Drugs doen je seksleven verslappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>