Vrouwencondoom is allang geen broodzak meer

Vandaag is het internationale dag van het Vrouwencondoom.

Dit voorbehoedsmiddel toegankelijker maken, zodat iedereen er wereldwijd gebruik van kan maken, is het doel van organisaties over de hele wereld.

Het vrouwencondoom bestaat namelijk al jaren, maar toch zijn ze nog steeds onvoldoende beschikbaar, tamelijk onbekend en hebben ze een slechte naam in westerse landen.

Denise van Dijk werkt voor de producent en uitvinder Female Health Company en als senior market development manager verantwoordelijk voor de Europese en Afrikaanse markt.

“Het grote voordeel van het vrouwencondoom is dat vrouwen zichzelf hiermee kunnen beschermen tegen ongewenste zwangerschappen of seksueel overdraagbare aandoeningen. Zo houden ze de regie over hun eigen gezondheid”, vertelt ze vandaag in De Telegraaf.

Het vrouwencondoom bestaat al 20 jaar en toen het net op de markt kwam klonk het alsof er een boterhamzakje tussen je benen zat. Het vrouwencondoom is echter nu totaal anders van samenstelling.

“De FC2 oftewel Femidom, die we nu voeren, is gemaakt van nitriel, een erg fijn materiaal met veel voordelen over het mannelijke latex condoom. Het geleidt bijvoorbeeld lichaamswarmte waardoor het natuurlijker aanvoelt dan een mannencondoom, ook kan nitriel zowel op water als op olie gebaseerde glijmiddelen aan, terwijl een latex condoom scheurt als er olie bij komt”, aldus Van Dijk.

De Telegraaf VROUW testte Femidom en een heleboel andere merken speciaal voor deze vrouwencondoomdag. De uitslag lees je hier.

Lees ook:Nieuw condoom voor veiliger en geiliger anale seks
Lees ook:Met dank aan Bill Gates: het origami-condoom!
Lees ook:Dankzij Bill Gates straks een condoom als 2e huidje
Lees ook:Nieuw vibrerend vrouwencondoom garandeert gebruiksters een orgasme!
Lees ook:Doutzen Kroes doet even voor hoe het vrouwencondoom werkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>