Exemplaar Playboy nu meer waard dan aandeel Playboy

PlayboyMansionCrisis of niet, Playboy-baas Hugh Hefner geniet met volle teugen van zijn luxe leventje.

En dat is niet naar de zin van de aandeelhouders.

Hef zou verkoop van het blootblad gesaboteerd hebben om in zijn mansion te kunnen blijven wonen.

“Hefner blijft met geld smijten en dat terwijl het bedrijf in crisis is”, citeert TMZ.com een misnoegde aandeelhouder.”Het blad zit in de financiële problemen, maar hij blijft de bloemetjes buiten zetten in zijn villa met wulpse blondines.”

Het afgelopen half jaar zijn er 2 gunstige biedingen geweest op het bedrijf, maar die zou Hef hebben gedwarsboomd.

“Een exemplaar van Playboy is heden ten dage een stuk meer waard dan een aandeel van Playboy”, vervolgt de aandeelhouder sarcastisch. In 1999 was een aandeel nog €26,-, nu is dat nog €2,29, terwijl een los nummer in de VS zo’n €4,35 kost. Diverse aandeelhouders eisen inmiddels schadevergoeding.

De nu 83-jarige Hugh Hefner richtte in 1953 Playboy op. Het eerste legendarische nummer had de blote Marilyn Monroe als cover en centerfold. Het blad werd gemaakt aan de keukentafel van de toenmalige flat van Hugh.

Playboybloot is altijd meer erotisch dan pornografisch geweest. De oplage is, wellicht door de gemakkelijke toegang tot seks en erotische afbeeldingen op internet, sinds de hoogtijdagen sterk teruggelopen.

In 1972 werden van een nummer meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. In 2005 was de oplage van de Amerikaanse uitgave nog 3 miljoen.

De betrokkenheid van Hefner bij het Playboy-imperium is sterk verminderd toen hij terugtrad om plaats te maken voor zijn dochter Christie Hefner.

Lees ook:Hugh Hefner wil ‘zijn’ Playboy terug
Lees ook:Weggelopen bruid Hugh Hefner op Playboy-cover juli
Lees ook:Nederlandse Playboy wil graag Tweede Kamerlid of prinses scoren
Lees ook:Playboy konijntjes: toen en nu
Lees ook:Playboy met naakte LiLo vliegt uit de schappen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>