Wordt u opgewonden van de VVD-bikini-babe?

VVD-bikinibabeAls je het niet met de inhoud af kan, moet je maar met smakelijke verpakkingen smijten.

Dat lijkt zo ongeveer de trend in de verkiezingscampagnes van de Nederlandse politieke partijen.

Klik maar een op ons woordje ‘verkiezingen’ en u zult van ~alleen de laatste weken al~ een bonte stoet van blote dames, campagne-condooms en spermarietjes voorbij zien komen.

Alleen de verkiezingsvibrator is nog niet vernomen.

De VVD-Enschede houdt het iets bescheidener met een lokaal verkiezingsfilmpje met een aantrekkelijke juffrouw in winter-outfit en zonnebril als ‘gids’ door de stad. Alleeen in de laatste 5 seconden van dit ~overigens te lullig voor woorden zijnde spotje~ laat zij haar mantel vallen. Resultaat: een soort van nieuwjaarsduik Unox-meisje.

Daar sta je dan: met alleen je roze bikini en oranje ijsmuts in de Enschedese kou. Deze laatste paar seconden met de bikinibabe zijn de vrouwen van de Twentse universiteitsstad echter toch in het verkeerde keelgat geschoten.

De Enschedese Vrouwen Raad (EVR) heeft in een open brief aan de VVD geprotesteerd. Zij zijn onaangenaam verrast en schrijven:

“Wij ervaren deze vertoning als geenszins functioneel en als vrouwonvriendelijk. U maakt misbruik van het vrouwelijke lichaam voor uw politieke boodschap”, aldus de EVR in haar brief. ”Wij verwachten van de VVD als gemeentelijke politieke partij meer inhoud en argumentatie om kiezers te overtuigen van de kwaliteiten van uw partij. Maar op deze manier bereikt u vele vrouwelijke kiezers juist niet.”

De EVR heeft de VVD dan ook gevraagd het filmpje niet meer te gebruiken in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft het inmiddels wel van haar eigen website verwijderd, maar nog niet van YouTube. De EVR rekent erop dat de partij dat dit weekend alsnog doet. “Anders geven wij alle vrouwen van Enschede een negatief stemadvies voor de VVD.”

Het Enschedese kandidaat-raadslid Jeroen Diepemaat laat weten zondag met een alternatieve commercial te komen “die tegemoet komt aan de wensen van de vrouwenraad”. De voormalig voorzitter van de JOVD vindt de reactie van de EVR “wel een beetje flauw. De inhoudelijke boodschap komt echt wel uit het filmpje naar voren.”

De liberalen wilden met een knipoog proberen de gemeenteraadsverkiezingen levendig te maken voor jongeren, een doelgroep die doorgaans de stembus amper weet te vinden. “En dat is gelukt: we hebben honderden positieve reacties gehad.”

Ieder weldenkend mens ziet dat het spotje zeer keurig is. Ga naar het eerste de beste zwembad en je ziet naaktere vrouwen. Om nog maar te zwijgen van het internet. In 10 seconden klikken kan iedereen tegenwoordig op de meest ranzige sites terecht. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat de schaarsgeklede leuke juffrouw in de Enschedese kou er helemaal niet toe doet. Het leidt eerder af van de boodschap dan dat het de attentie legt op hun verkiezingsprogram. Wat dat betreft heeft de Vrouwenraad wel degelijk een punt.

Eigenlijk zouden we deze VVD-babe dan ook af kunnen doen als ‘een storm in een Twents glas water’. Maar het is natuurlijk voer voor ons, journalisten. En de manier waarop dat dan weer gestalte wordt gegegen. …Zo schrijft een (mannelijke) collega op betuttelende toon over onderstaand filmpje het nu volgende: zou deze jonge Twentse deerne weten dat er op dit moment legio vieze mannetjes zich zitten af te rukken op het YouTube filmpje?

De eerste de beste ETOS-reclame heeft nog meer seks in zich!  Maar ja, deze tekst kwam dan ook van een ambtenaar…….

Kijk en oordeel zelf over deze liberale bikinibabe. Wordt u er opgewonden van?

UPDATE: Klik hier voor het vrouwvriendelijke antwoord op bovenstaand filmpje

Lees ook:Australische Seks Partij vindt dat er teveel gef*ckt wordt
Lees ook:Daar is ie: de vrouwvriendelijke VVD-bikini’babe’
Lees ook:Politiek is seks. Seks is politiek
Lees ook:PVV-afkorting veranderd in Partij Van Vreemdgangers
Lees ook:Bestuurder Duitse ‘Groenen’ ging voor bijna 3 ton partijgeld naar de hoeren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wordt u opgewonden van de VVD-bikini-babe?

  1. enna en martin wiltink

    Wat een drukte om niets. Vrouwenraad ik had jullie wijzer gedacht anno 2010. Dat filmpje van dat meisje in bikini is de kool in de sop niet waard. Als je daar niet tegen kunt dan zou ik zeggen:STAP UIT DE VROUWENRAAD en ga iets nuttigers doen.
    Het was een heerlijk verfrissend filmpje, zoals je dat tegenwoordig wel meer ziet.
    Wij burgers zijn niet zo gauw meer op onze tenen getrapt.
    VVD ga zo door.

    Enna en Martin Wiltink-Enter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>