Seks is niet de taak van de verpleegster. Maar je mag het wel vragen

De overgrote meerderheid van verpleegkundigen en verzorgenden is van mening dat seksuele handelingen nooit deel mogen uitmaken van hun zorgtaak.

Hier tegenover staat een minimum aantal zorgmedewerkers dat te kennen geeft ‘het niet zo’n probleem te vinden om dergelijke handelingen er bij te doen’…………..

Dat blijkt uit de reacties die vakbond NU’91 heeft ontvangen op haar campagne ‘Hier trek ik mijn grens’.

Opvallend is dat de cliënten die hebben gereageerd van mening zijn dat de vraag om seksuele handelingen uit te voeren, ‘gesteld moet kunnen worden’. “Zij staan op het standpunt dat de verpleegkundige of verzorgende gewoon nee kan zeggen“, licht een woordvoerster van NU’91 toe.

De vakbond lanceerde de campagne over seksuele intimidatie dit voorjaar naar aanleiding van het onthutsende verhaal van een Eindhovense studente in het ED.

Tijdens haar bijbaan in de thuiszorg werd zij door een cliënt met een persoonsgebonden budget verzocht hem seksueel te bevredigen.

De man beweerde dat dit bij zijn zorgwens hoorde. In tegenstelling tot haar collega-verzorgenden weigerde de studente hier gehoor aan te geven. De cliënt vond haar hierdoor ongeschikt voor zijn zorgverlening en de studente was haar baantje kwijt.

Lees ook:Seks in de zorg: Hier trek ik mijn grens
Lees ook:Deining over seks in het zorgpakket
Lees ook:1/3 mensen in de zorg krijgt te maken met seksuele intimidatie
Lees ook:Lesboseks met de juf
Lees ook:Van een nare ziekte als MS of ALS, word je niet ook nog seksloos

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Seks is niet de taak van de verpleegster. Maar je mag het wel vragen

  1. Pingback: 1/3 van mensen in de zorg krijgt te maken met seksuele intimidatie | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>