Vrouwen komen nou eenmaal sneller klaar als ze seks met zichzelf hebben

“God heeft zich wel een beetje vergist toen hij ons maakte. Waarom trilt een penis bijvoorbeeld niet?

Of waarom zit onze clitoris niet in onze vagina, zoals bij het varken? Nu is het bepaald niet gemakkelijk voor mannen om ons te bevredigen. Omgekeerd is het veel eenvoudiger…….”

Aldus Goede Liekens in een interview met Veerle Beel naar aanleiding van haar net verschenen ‘Haar Orgasmeboek‘.

Alle vrouwen weten dat wanneer ze masturberen, ze vele malen sneller tot een orgasme komen dan met een man. Wat niet wil zeggen dat soloseks een totaal ander soort bevrediging geeft als met een partner. Belangrijk is het wel. Jonge vrouwen moeten letterlijk en figuurlijk eerst met zichzelf leren klaar te komen voordat ze aan seks met een man beginnen en niet andersom.

Dee Vlaamse seksuologe zegt daar het volgende over: “Ervaar hoe het werkt, leer je eigen lichaam kennen. Als het nooit met jezelf is gelukt, hoe zou het dan samen met iemand anders lukken? Door penetratie alleen zal een vrouw meestal geen orgasme bereiken, er moet op zijn minst indirecte stimulatie zijn van de clitoris. Vrouwen zitten nu eenmaal iets ingewikkelder in elkaar dan mannen.”

Mar de aanhouder wint en oefening baart kunst. Dat ondervindt ook Goedele in haar praktijk. “Volgens alle onderzoeken hebben 40′ers betere seks dan 30′ers, ook binnen langdurige relaties. In nieuwe relaties ligt de druk vaak erg hoog. Ik hoor dat mannen soms Viagra slikken, omdat ze de eerste keer niet willen falen. De verwachtingen van vrouwen zijn erg hoog. Te hoog, misschien. Wat maakt dat nu uit als een man eens geen erectie krijgt, omdat hij onder stress staat? Volgende keer opnieuw proberen!”

Dit is maar een deel van een langer gesprek dat Veerle Beel had met Goedele Liekens. Het hele interview vindt u dit weekend in DS Weekblad en in de e-krant. Goedele praat over haar ideale man, haar leeftjd en het feit dat ze nooit meer een talkshow wil presenteren.

Lees ook:Goedele Liekens verklapt de billentruc van Pippa Middleton
Lees ook:Het Orgasme van Goedele Liekens
Lees ook:Magazine GOEDELE zwaait af met lingerienummer
Lees ook:De orgasme-kloof is zoals de loonkloof
Lees ook:Kaat Bollen assisteert Arie Boomsma bij ‘Alle Dagen Seks’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>