Moedige jonge Egyptische blogster poseert naakt voor de vrijheid

Moed moet je ervoor hebben, om in je blootje online te gaan staan in een Islamitisch land waar vrouwenrechten bijna nog een onbekend woord is en 70% van de vrouwen nog steeds besneden wordt.

Ik heb het over Egypte en de 19-jarige inwoonster van dat land: de bloggende Aliaa Elmahdy……

Een uiting van vrijheid, zo noemt ze het naakt poseren zelf. Volgens Aliaa Elmahdy is er na de val van oud-dictator Mubarak niet veel verbeterd aan de vrijheid van meningsuiting. Zo protesteert ze tegen een maatschappij van geweld, racisme, seksisme, seksuele intimidatie en hypocrisie.

Haar eigen naaktportret wordt gevolgd door foto’s van andere blote mensen of dieren. Onderaan staat weer haar foto, maar dan gecensureerd. “De gele balkjes over mijn ogen, mond en genitaliën geven de censuur weer van onze kennis, uitdrukking en seksualiteit”, blogt ze.

Aliaa is ook 1 van de oprichtsters van‘Mannen moeten een sluier dragen’, een beweging die strijdt tegen geweld, racisme, seksisme, ongewenste intimiteiten en hypocrisie.

Verschillende mannen steunen de actie en hebben al een foto van zichzelf in hijab gepost. Er staat ook nog een betoging gepland op het Tahrirplein in Caïro, het hart van de revolutie. Gelukkig heeft Aliaa inmiddels meer fans dan tegenstanders, getuige o.a. haar Facebookpagina.

Lees ook:Egyptische naakt-blogster noodgedwongen ondergedoken
Lees ook:Israëlische vrouwen steunen ~eveneens naakt- blogster Aliaa
Lees ook:Vagina Dag in Nederland
Lees ook:Seksisme is de dood in de pot voor seks
Lees ook:Peta porno in december online

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Moedige jonge Egyptische blogster poseert naakt voor de vrijheid

  1. Pingback: Egyptische naakt-blogster noodgedwongen ondergedoken | Seks

  2. Pingback: Israëlische vrouwen steunen ~eveneens naakt- blogster Aliaa | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>