Een gestresste relatie met de moeder levert erectiestoornissen op

De band die een jongetje met zijn moeder heeft in zijn jeugd, is bepalend voor zijn seksuele prestaties als hij volwassen is.

Een gespannen band met de vrouw die hem baarde, levert later vaak erectieproblemen op.

Ook mannen die op relatief late leeftijd hun eerste seksuele ervaringen hebben, presteren minder goed tussen de lakens….

Dat is althans de uitkomst van onderzoek van de Charles University in Tsjechië onder 960 mannen tussen de 15 en 88 jaar.

Het doel was om te weten te komen hoe de geestelijke gesteldheid van een jongen in zijn kinder- en tienerjaren van invloed is op zijn fysieke prestaties op volwassen leeftijd.

Allereerst bleek dat mannen met seksuele problemen vaak op latere leeftijd voor het eerst de liefde bedreven.

Ten tweede bleek dat de relatie tussen jongens en hun moeders doorslaggevend is: wie al jong emotionele problemen heeft, ondervindt daar later ook de lichamelijke gevolgen van. Een gestresste relatie met de moeder bleek dus tot erectiestoornissen te leiden.

“Sommige mannen hebben het moeilijk om tijdens het vrijen op te gaan in het moment, wat te wijten kan zijn aan stress, angst of overactieve gedachten”, licht relatiespecialiste Rachel Sussman toe.

“Anderen hebben serieuze psychische problemen die het gevolg kunnen zijn van vertrouwensbreuken of onbeantwoorde verwachtingen en daardoor intimiteiten in de weg staan. Het is belangrijk dat deze mannen eerst ontdekken wat hen precies deze problemen bezorgd heeft en dat dit als eerste opgelost wordt.”

Lees ook:Relatie met moeder doorslaggevend voor seksgedrag pubers
Lees ook:Vrouwelijke 50-plussers tevreden over seksleven, ondanks de ‘probleempjes’ van hun mannen
Lees ook:De Hartstichting propageert: heren, neuken met je donder!
Lees ook:Vrouwen winden zich niet zo op over seksuele problemen
Lees ook:Hoe jonger men aan seks begint, hoe groter het risico op een soa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>