‘Blote’ reclameposter verwijderd uit bushokjes in Brabant

Joan Smalls featured in Zalando's collaboration with Calvin Klein for their Share Your Sexy campaign.Saoedi Arabië? Jemen? Nee. Amerika dan wellicht? Nee hoor, ons eigenste Nederland.

Een advertentie met een in lingerie gestoken mooie mevrouw is verwijderd uit de bushokjes in het Noord-Brabantse Aalburg. Onder de slogan ‘Share your sexy’ heeft Zalando in heel Europa de Calvin Klein-poster opgehangen.

De lokale SGP-fractie spreekt schande van de reclame en krijgt gelijk…….

“Ik zag hem zondag hangen en dacht: ‘dit is niet conform de afspraken’ ,aldus fractievoorzitter Dert Vlaander toe. Hij vindt de poster aanstootgevend voor vrouwen. “Dat vrouwen op deze manier geëtaleerd worden, als lustobject, vinden wij niet passen bij de positie van de vrouw.”

Wethouder Pim Bouman (Belangen Aalburgse Burgers) geeft hem gelijk. “Jaren geleden hebben we vastgelegd dat de leverancier van de reclame in de abri’s uitingen met badmode of lingerie niet ophangt. Deze is erdoorheen geglipt.”

Vanuit de provincie Utrecht is eveneens een klacht ingediend over de ‘blote’ poster, laat de Reclame Code Commissie weten.

Het aantal klachten is niet van invloed op het oordeel van de RCC.

Matteo Bovio van Zalando zegt dat het kwetsen van mensen ‘nooit het doel is.’ Het idee van deze campagne is dat mensen hun idee van wat sexy is, delen. “Vandaar de slogan. Iedereen moet zich vrij voelen om zijn ideeën te uiten.”

Lees ook:Keira Knightley is ‘too hot’ voor ‘s avonds voor tienen
Lees ook:Laat je digitaal niet uit je kleren lullen
Lees ook:Dinand Woesthoff krijgt gelijk inzake pornoreclame Bobbi Eden
Lees ook:Topless AXE-commercial zorgt voor opschudding
Lees ook:Politiek Kim Holland: samen naaien, gezellig wippen en flink kezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>