Amsterdamse Wallen moeten meer knallen

Het erotische karakter van de Amsterdamse Wallen moet behouden blijven.

Een verdere afname van het aantal seksbedrijven in de bekendste hoerenbuurt van het land is slecht voor de hoofdstedelijke economie.

Dat stelt de Kamer van Koophandel in Amsterdam in een verschenen rapport over de toekomst van het postcodegebied 1012, waarin ook de Wallen liggen.

Volgens de onderzoekers is de rosse buurt momenteel een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Dat komt door de vele erotische bedrijven. 26% van de toeristen neemt er een ‘kijkje’.

De KvK vindt wel dat de seksondernemingen van hogere kwaliteit en gevarieerder moeten worden. De bestaande bedrijven zien er momenteel niet altijd even verzorgd uit. Ook zou een erotische nachtclub van internationale faam de wijk nog populairder kunnen maken.

Verder adviseren de onderzoekers dat er meer aan de erotische industrie gelieerde zaken moeten komen, zoals lingeriewinkels. De echte seksbedrijven zouden zich dan moeten concentreren op de Oudezijds Voorburgwal en de Oudezijds Achterburgwal. Ook zou de buurt een horecagebied moeten krijgen.

Lees ook:Open Wallen Dag: vooral achter ‘t raam zitten populair
Lees ook:Sexshops Amsterdamse Wallen steggelen over openingstijden
Lees ook:Amsterdamse sekswerkers openen eigen bedrijf op De Wallen
Lees ook:Amsterdamse prostituees hopen op ‘geile zeemannen’ tijden SAIL
Lees ook:Heimwee naar de Amsterdamse Wallen van de jaren ’60

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>