‘Vergewisplicht’ voor hoerenlopers voorlopig van de baan

ProstitutieHet lijkt erop dat klanten van prostituees zich straks toch niet hoeven te ‘vergewissen’ van de registratie van de dame van hun keuze.

Minister Ivo Opstelten zei afgelopen week in de Eerste Kamer dat hij bereid is van zijn plan voor een ‘vergewisplicht’ af te zien………

Er leven erg veel twijfels in de Senaat over nut, noodzaak en hanteerbaarheid van de plicht, die deel uitmaakt van het wetsvoorstel voor strengere regels voor prostitutie, waarmee de bewindsman de strijd wil aanbinden met de mensenhandel.

De andere regels betreffen vergunningen voor seks- en escortbedrijven, registratie van sekswerkers en een verhoging van de minimumleeftijd van 21 jaar voor mensen die in de branche werkzaam zijn.

De ‘vergewisplicht’ is maar een sluitstuk, aldus Opstelten, en kan later alsnog of helemaal niet worden ingevoerd.

De Eerste Kamer schorste de behandeling van de wet later op de avond voor enkele weken, omdat alle partijen nog wat meer informatie van Opstelten willen en ook nog extra tijd nodig hebben om een en ander binnen de eigen fracties te bespreken.

Het punt van de registratie roept ook heel veel vragen op. De minister zei eerder op de avond al dat hij ‘worstelde’ met het onderwerp. Dat gaat dus nog even door.

Het wetsvoorstel werd meer dan 2 jaar geleden aangenomen door de Tweede Kamer en stagneerde vorig jaar in de Eerste Kamer, die toen ook al meer informatie wilde. “Het is natuurlijk niet de ideale wet”, aldus Opstelten, die toch een stap in de strijd tegen de mensenhandel hoopt te zetten.

Lees ook:Peespas voor prostituees is van de baan
Lees ook:Sekswerkers beneden de 21 jaar worden zelf niet strafbaar gesteld
Lees ook:Minimum leeftijd van prostituees omhoog?
Lees ook:Code Rood: meisjeshandel eist 1500 slachtoffers per jaar in NL
Lees ook:Slechte dag voor geitenneukers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>