Verstandelijk beperkte meisjes geronseld voor Nederlandse prostitutie

RealMenDontBuyGirlsDe afgelopen jaren zijn er zeker 76 meisjes met een verstandelijke beperking geronseld voor de Nederlandse prostitutie, terwijl ze in een speciale instelling woonden.

Onder de slachtoffers zijn ook minderjarigen. Het gaat om zwakbegaafde meisjes uit instellingen voor jongeren met een laag IQ.

Dat blijkt uit onderzoek van het EO-programma ‘Dit Is De dag Onderzoek’.

“Ik moest seks hebben met andere mensen”, vertelt Loes, één van de slachtoffers. “Ik had 8 klanten per dag.”

“Over de afgelopen jaren horen we steeds meer signalen van onze leden dat ze te maken hebben met meisjes die slachtoffer zijn geworden”, vertelt Jan van Hoek van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. “En dat er dus meisjes zijn die vanuit hun kwetsbaarheid in contact komen met jongens die ze in willen zetten in de prostitutie.”

De Nationale Rapporteur Mensenhandel Corinne Dettmeijer is geschokt. “Wat we al langer weten is dat mensenhandelaren steeds vaker ook hun pijlen richten op de kwetsbare groep.”

Lees ook:Learning by playing
Lees ook:Ook jongens zijn slachtoffer van sexting
Lees ook:Prostitutie 2.0.: jongeren worden gechanteerd tot seks
Lees ook:Kent u deze loverboy?
Lees ook:Maak seks lekker duidelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>