Pijn = stop

We beginnen steeds vroeger met seks en vrouwen hebben steeds vaker pijn bij het vrijen. Zou er een verband zijn?

Waarschijnlijk, want ik heb het idee dat er een steeds grotere druk komt: je moet vooral vaak en veel kinky seks hebben, anders tel je niet mee.

Steeds meer vrouwen kunnen niet langer verbergen dat ze daar geen zin in hebben en ontwikkelen allerlei pijnklachten die niet zomaar weggaan. In medische termen heet pijn bij het vrijen voor vrouwen: dyspareunie. Het betekent dat de vagina pijn doet als de man haar penetreert. De oorzaak is zij vaak niet vochtig genoeg wordt, omdat want ze niet opgewonden genoeg is.

En het wordt een steeds groter probleem. Volgens seksuoloog Rik Lunsen is het klacht nummer 1 in de wachtkamers van hem en zijn collega’s. 10% van de vrouwen onder de 35 jaar zou er last van hebben. Dat zijn dus wel heel veel vrouwen die eigenlijk niet vaak, veel en kinky willen of kunnen!

Lees ook:De orgasme-kloof
Lees ook:Pijn bij het vrijen?
Lees ook:Heren: de omtrek van uw penis doet de dames veel meer dan de lengte!
Lees ook:Pijn bij de seks: dit kan verlichting geven
Lees ook:Een kwart van de vrouwen ervaart weleens pijn bij het vrijen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pijn = stop

 1. Belle

  wat nou kinky sexs? sex moet je niet over schrijven of teveel over praten gewoon doen dat wat je lekker vind. En soms heb je er helemaal geen geen zin nou en! mensen laten zich gek maken door de media! Wordt opgeklopt allemaal en zijn meestal mannen. Nou en we weten dat mannen alleen hun pik volgen dus!! of met hun pik kunnen denken dus dat stelt niet veel voor.

    /   Reply  / 
 2. Bart

  merci, Belle!
  fraai compliment aan ons adres….

  maar goed, we wandelen hier maar ooverheen zeker (zou anders wel een leuk potje over & weer schelden opleveren: vrouwen volgen alleen hun kut, denken alleen met hun klit, etc etc)
  ten gronde: ben het niet helemaal met je eens. over seks hoort wél gepraat te worden, net zoals over biefstuk, interieur, mode, kunst, etc.
  & als een vrouw er niet klaar voor is, of niet opgewonden genoeg & haar vent heeft het niet door, dan zégt ze het hem toch!

  sans rancune, from Belgium with love
  :-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>