Nog maar es: seks is zo gezond!

Eerder deze week blogden we al over de heilzame werking van seks op de psyche.

Vandaag (januari is niet voor niks de maand van de goede voornemens) de gezonde effecten van seks op lijf en leden…………

Vrijen zonder sleur houdt de dokter buiten de deur!

1. Seks ontspant lichaam en geest. En hoe. Kramp of stress? Sleur mekaar de sponde in.

2. Seks is goed voor de lijn en conditie. 3x per week vrijen doet 7500 calorieën verbranden.

3. Seks maakt leniger en botten en spieren worden sterker. Ook het stijgen van het testosteronniveau (bij mannen meer dan bij vrouwen) is heilzaam om botten en spieren sterk te houden.

4. Seks is goed voor de luchtwegen. Bij het vrijen haal je langer en dieper adem. Extra zuurstof doet niet alleen longen, maar ook de andere vitale organen beter functioneren.

5. Seksen is goed voor hart en bloedvaten. Waarom nog speciale margarine (bah!) en andere voedingsuplementen in huis halen? Door regelmatig te spelen tussen de lakens daalt het cholesterol.

6. Van een orgasme gaat hoofdpijn over. Dus de tekst ‘Vanavond niet schat’ vervangen door ‘Vanavond juist schat!’

7. Artritis (gewrichtsonsteking) vermindert door een goeie beurt. De hormonen die vrijkomen bij seksuele opwinding zijn daar verantwoordelijk voor.

8. Tijdens het seksen komen bij de vrouw heilzame hormonen in het bloed. Haar oestrogeenniveau stijgt en dat is goed voor het hart. Bovendien blijft zo het vaginaweefsel soepel. Belangrijk bij vrouwen die de overgang al gepasseerd zijn.

9. Bij buikpijn en kramp als gevolg van menstruatie, doet een orgasme de boel ontspannen waardoor pijn vermindert. Natuurlijk kunnen vrouwen er tijdens deze dagen van de maand ook voor kiezen aan soloseks te doen. Misschien wil hij wel toekijken.

10. Bij lekkere goede seks en orgasmes traint de vrouw haar bekkenbodem. Dit is niet alleen goed om de vagina ‘in shape’ te houden, maar werkt ook urineverlies tegen, als gevolg van bijvoorbeeld zware bevallingen. Bekkenbodemspieren (Vagina-Fitness) kun je ook overdag op kantoor of in de rij bij de kassa trainen. Hoe meer een vrouw de boel ‘daar’ beheerst; hoe meer pret voor man en vrouw er weer te beleven valt.

11. Seks en klaarkomen houdt bij mannen prostaat, testikels en zaadleiders aktief en daardoor gezond. Het vermindert zo de kans op prostaatproblemen bij het ouder worden en ook op gevaarlijke prostaatkanker.

12. Bij lekker vrijen komt bij beiden oxytocine (ook wel bindingshormoon genoemd) vrij. Zullen we het nog een keertje overdoen? Oxytocine doet je blijven verlangen naar elkaar.

13. Seks houdt jeugdig. 3x in de week rollebollen laat je er 10 jaar jonger uitzien. Tenminste als het geen vrijblijvende seks is met verschillende partners. Dat laatste levert teveel stress op en daar word je dan weer wel snel oud van…….

14. Seks werkt op het afweersysteem. Regelmatig de liefde bedrijven zorgt volgens recente studies voor meer resistentie tegen griep en verkoudheid.

15. En tenslotte: sperma is basisch, vaginavocht is zuur. Samen hebben ze een neutrale PH-waarde. Het is bewezen dat vrouwen die regelmatig en zonder condoom vrijen meestal een gezonde vaginaflora hebben en weinig last ondervinden van ongewenste afscheiding.

Lees ook:Fijn lijstje met voordelen van seks
Lees ook:De top tien redenen waarom echte seks zo gezond is
Lees ook:Pijn bij het vrijen?
Lees ook:Eens per week seks laat vrouwen langer leven
Lees ook:Vreemde fetish: vrouw heeft seks met skeletten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nog maar es: seks is zo gezond!

  1. Pingback: Gezonde vrouwen hebben meer seks | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>