Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’

fakeHoewel het van mannen natuurlijk nog meer acteerwerk vergt dan van vrouwen, doen zij ook weleens alsof ze klaarkomen.

Tijdgebrek en/of galantie zijn daarvan de onderliggende redenen……………

Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Kansas onder 180 mannen en 101 vrouwen. Zo’n 25% van de mannen gaf toe weleens een orgasme te veinzen.

De belangrijkste reden? Een einde willen maken aan de seks zonder de partner te kwetsen.

Uit diverse studies bleek dat de helft tot driekwart van alle vrouwen weleens doet alsof ze klaarkomt. Omdat dat voor mannen veel moeilijker is, is er eigenlijk nog weinig onderzoek naar gedaan.

Van de mannen die wel seksuele ervaringen hadden, maar nog nooit gemeenschap, had 10% weleens een hoogtepunt gesimuleerd. Onder de vrouwen was dat 19%. Van de mannen die al wel seks hadden gehad was dat 28% versus vrouwen 67%. De meeste orgasmes worden geveinsd tijdens de geslachtsdaad.

Mannen gaven als belangrijkste reden: tijd. Als het te lang duurt of een orgasme onwaarschijnlijk is, maken ze er middels een nep-orgasme een einde aan. Ongeveer de helft van de mannen gaf toe dat te doen om de partner niet te kwetsen.

Opmerkelijk is dat sommige vrouwen aangaven een nep-orgasme boven een echte verkiezen.

“Sommige vrouwen schreven dat ze wel een orgasme hadden kunnen hebben, maar dat ze besloten om te doen alsof, zodat het op het juiste moment kwam: voor of tijdens zijn orgasme,” zo melden de onderzoekers. “Zulke ongeschreven regels over wie er als eerste klaar moet komen, verklaren mogelijk de druk, die zowel vrouw als man kunnen ervaren.”

Lees ook:Vrouwen veinzen orgasme niet voor ‘s mans, maar voor eigen genot!
Lees ook:Ook mannen doen weleens alsof ze klaarkomen
Lees ook:Vrouwen faken orgasme om te voorkomen dat manlief vreemdgaat
Lees ook:Ook mannen faken af en toe orgasme
Lees ook:‘Was het wel lekker schat?’ Over miscommunicatie in bed.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’

  1. Pingback: ‘Was het wel lekker schat?’ Over miscommunicatie in bed. | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>