Vrouwenborsten blijven speelgoed voor mannen

Het is een oud grapje: wat is de overeenkomst tussen elektrische treintjes en vrouwenborsten? Ze zijn beiden bedoeld voor kinderen, maar de vaders spelen ermee.

Zonder het te weten, heeft degene die deze grap ooit bedacht de basis gelegd voor een wetenschappelijke theorie. ………..

Zo meldt Metro deze week.

Goed beschouwd zijn borsten weinig meer dan melkklieren die pas van pas komen als een vrouw een kind heeft.

Larry Young, professor in de psychiatrie aan Emory University in de Verenigde Staten heeft een ‘The Chemistry Between Us’ gepubliceerd waarin hij onder meer probeert het borsten mysterie te verklaren.

Volgens hem vinden mannen borsten leuk omdat baby’s ze leuk vinden. Als kinderen zogen bij hun moeder, stimuleert dat de aanmaak van gelukshormonen bij de moeder, die daardoor een sterke band met haar kind voelt.

Als mannen een vrouw leuk vinden, dan willen ze ook een band ontwikkelen met haar. Dat kan via de borsten. Door die aan te raken, maakt de vrouw gelukshormonen aan en zal wellicht een relatie ontwikkelen met de man.

Omgekeerd is aanraking van de borsten voor een vrouw seksueel opwindend, uit recent onderzoek blijkt dat het dezelfde hersengebieden stimuleert als het aanraken van de clitoris.

Volgens Young zijn borsten nog belangrijker geworden omdat mensen met het gezicht naar elkaar toe copuleren. Waar andere dieren zich erg op achterwerken richten, zijn mensen vooral bezig met de voorkant. Je handen moeten immers ook wat te doen hebben.

Lees ook:De liefde tussen mannen en vrouwenborsten
Lees ook:Vagina-fitness apparaat voor op de smartphone
Lees ook:In Nederland is een ‘grote borsten explosie’ gaande
Lees ook:Ke$ha schrijft k*ttekst, pardon vagina-lied
Lees ook:Vrouwen die hun eigen broek ophouden, laten em zakken voor wie ze willen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>