Seks na hartinfarct: OK, vreemdgaan: nee

DeathAfterSexMannen en vrouwen, die een hartinfarct hebben gehad, zijn meestal erg bang weer seksueel actief te worden.

Onnodig volgens artsen, maar er zijn wel een aantal regels die in acht gehouden moeten worden……

De nieuwe aanbevelingen van Europese Raad van Hart- en Vaatziekte Verpleegkundigen, is de eerste wetenschappelijke verklaring die een gedetailleerde leidraad biedt voor patiënten.

Zo moet elke patiënt van zijn behandelend arts, na een hartprobleem, advies krijgen over seks na hart- en vaatziekten. Arts en patiënt moeten samen bepalen of de patiënt gezond genoeg is om seksuele activiteiten te hervatten.

Artsen zouden een actieve rol moeten spelen bij de advisering van aanbevolen standjes, en hoe intimiteit ook zonder het hebben van geslachtsgemeenschap een rol kan hebben in een relatie.

Maar bovenal moeten potentiële ‘grootverbruikers’ met een zwak hart oppassen. Buitenechtelijke seks geeft namelijk veel meer stress dan maatschappelijk-correcte seks.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Society of Cardiology komt onder andere aan bod hoe vroege aandacht voor dit probleem (al tijdens het revalidatieproces) kan bijdragen aan het wegnemen van deze onnodige angst.

Het ESC Congres vindt plaats van 31 augustus tot en met 4 september in Amsterdam.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>