Raakte jij ook weleens gewond tijdens de seks?

Naar schatting krijgt 1 op de 3 mensen ooit te maken met een verwonding tijdens of door de daad. Daaronder vallen gelukkig ook onschuldige blessures als schaafwonden, blauwe plekken en zelfs zuigplekken.

Maar er zijn natuurlijk ook een aantal letsels die een stuk lastiger zijn en professioneel behandeld moeten worden.

“Het allervaakst zie ik vrouwen met dyspareuni, oftewel vaginale pijn, in mijn praktijk,” vertelt de New Yorkse EHBO-arts Barak Sered. “Dat wordt meestal veroorzaak door een gebrek aan glijmiddel met uigedroogde slijmvliezen als gevolg. Of er kan ook een infectie aan ten oorzaak liggen.”

Dr. Sered ziet natuurlijk ook mensen met vreemde voorwerpen die ingebracht werden in hun intieme openingen. “Meestal gaat het dan om seksspeeltjes waarvan het handvat is afgebroken bijvoorbeeld. Let er ook zeker op dat je niet al te kleine voorwerpen gebruikt, die kunnen al eens makkelijker zoek geraken.”

“Natuurlijk komen ook vaak blessures als verrekte spieren voor na een net te wilde beurt. Als je daarmee kampt, kan ik eigenlijk alleen maar aanraden om veel te rusten en ijs tegen de spieren in kwestie te houden. Uitgebreid voorspel om je lichaam voor te bereiden op de daad voorkomt verrokken spieren trouwens al vaak,” aldus Sered.

Mannen kunnen bij te wilde capriolen te maken krijgen met een gebroken penis. Dit moet door een arts behandeld worden.

Vrouwen krijgen dan weer vaker te kampen met blaasontstekingen, vaak doordat stellen plots veel vaker vrijen, op vakantie bijvoorbeeld. “Zorg dat je altijd voor en na de daad naar het toilet gaat, drink veel water en draag alleen katoenen ondergoed. Bezoek altijd een arts als je denkt dat je een blaasontsteking hebt, want een onbehandelde urineweginfectie kan leiden tot een nierbekkenontsteking.”

Lees ook:BIZAR: dildo met as van je overleden geliefde
Lees ook:‘Penisbreuken, klauwhamer in vagina: mannen en vrouwen zijn net zo gek!’
Lees ook:Eerste Hulp Bij Seks Ongelukken
Lees ook:Migraine-lijders hebben vaak seksuele problemen
Lees ook:Kegelen met je vagina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>