De grootste orgasme-killer voor vrouwen: kopzorgen

Afgelopen vrijdag werd in aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een symposium gehouden met als thema ‘Seks & Brein’.

Tussen onze oren bevindt zich onze grootste erogene zône en wetenschappers van over de hele wereld waren bijeen om over dit nog lang niet voldoende bestudeerde thema te praten.

Veel vrouwen hebben er last van tijdens het vrijen. Langzaam aan bouwen zij op tot een hoogtepunt en dan net op het laatste moment is het…. patsboem weg.

De boosdoener is cognitieve afleiding, eigenlijk gewoon een mooi woord voor andere zaken die zich in haar hoofd afspelen waardoor een orgasme uitblijft……

Het is nu eenmaal een feit dat vrouwen meer dan mannen de juiste sfeer in hun hoofd moeten hebben om tot een climax te komen. Daarbij kan afleiding over wat er nog gebeuren moet of onzekerheid over haar lichaam in de weg staan.

HLN zette de top 3 van orgasme-killers bij vrouwen op een rijtje.

‘ER LIGT NOG EEN BERG STRIJK VAN HIER TOT TOKYO’
Oftwel: het leven is zo vol en druk dat zelfs tijdens seks de gedachten aan een volle strijkplank of dat mailtje wat nog verzonden moet vrouwen parten speelt dat ze zich niet volledig kunnen laten gaan. Een oplossing is ervoor zorgen dat er in je slaapkamer geen elementen zoals wasmanden of laptops aanwezig zijn die je op deze afleidende gedachten brengen.

‘ALS IK ER ZO BIJ LIG, VALT MIJN BUIKJE WEL HEEL ERG OP’
De ‘vrouwvan-boven-positie’ is voor velen de sleutel tot klaarkomen, alleen is het vaak niet de positie waarop je er als vrouw op je meest florissant uitziet. Echter: dat is wat vrouwen bedenken; mannen zijn tijdens seks veel meer op de daad gefocust en als het lekker is, kan zo’n kwabje meer of minder hem niet zo schelen.

‘PFF, WAT DUURT HET LANG ZEG’
Deze is natuurlijk wel bijna de meest killing gedaChte van allemaal. Want juist daardoor zullen lichaam en geest zich niet kunnen ontspannen en zodoende een orgasme in de weg staan. Klaarkomen heeft zowel mentaal als lijfelijk te maken met je echt helemaal kunnen laten gaan. Daarmee doe je je partner ook nog eens het meeste plezier.

En wanneer hij of zij tijdens het vrijen soms even wat sturing nodig heeft, doe dit dan subtiel. Bedenk dat een orgasme niet alleen een feest is om te ervaren, maar ook fijn is om bij je seksparner te mogen bewerkstelligen.

Illustratie: Beautiful Agony

Lees ook:Vrouw komt niet klaar als ze iets anders aan d’r kop heeft
Lees ook:Klaarkomen in de PET-scanner bij Prof. Holstege
Lees ook:Een hypno-orgasme
Lees ook:Seksuele voorlichting uit de oude doos: rond 1900
Lees ook:Haar kreunen tijdens de seks geeft hem een orgasme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>