Maagden vertellen waarom ze ‘het’ niet deden

Ze zijn er altijd geweest: maagden c.q. knapen. Mensen die de lijfelijke liefde niet wilden of konden bedrijven. Vroeger gingen ze dan bijvoorbeeld naar een klooster. Of ze trouwden gewoon, deden het een aantal maal om kinderen te krijgen en daarna niet meer.

1% van de mensen op aarde is aseksueel. Een deel ervan is ook aromantisch, dat wil zeggen dat zij ook niet zoenen en knuffelen. Maar er zijn ook ruim volwassen maagden die ‘het’ best wel willen of gewild zouden hebben. Een paar jaar geleden was er het TV-format ‘Ik heb het nog nooit gedaan’, maar bij veel van de maagden overheerst de schaamte en dus die zouden nimmer in zo’n programma gaan zitten.

Des te mooier is een interview. Anoniem. Saskia Aukema had 5 gesprekken met mensen (tussen de 28 en 58 jaar) die om diverse redenen nog nimmer seks hadden en publiceert daarover dit weekend in TROUW.  Want maagd ofwel knaap zijn op ruim volwassen leeftijd, lijkt in deze geseksualiseerde wereld toch taboe.

Roy van 28 typeert zichzelf als een echte aseksueel. Hij vindt het idee van lichamelijke eenwording gewoonweg vies en heeft dat ook altijd gevonden.

Roos is 40, staat midden in het leven en houdt echt wel van mannen. Ze heeft alleen geen zin in datingsites en een man oppikken in de kroeg staat haar ook tegen.

Monique van 45 kwam er 10 jaar terug achter dat ze aseksueel is. Ze is niet aromatisch, dus een relatie zou ze best willen.

José is 58 en net als bij Roos is het niet zo dat ze seks vies vindt, maar zij heeft wel behoefte aan een bepaalde intimiteit en het gevoel dat ze echt begeerd wordt.

En tenslotte Inge van 35 jaar. Zij vat het als volgt samen: “Ik doe het met de juiste persoon en anders liever niet. “

Lees ook:Singles willen niet graag ontmaagden
Lees ook:Jonge vrouwen houden niet van pijpen
Lees ook:Jonge vrouwen slikken het condoom niet
Lees ook:Het leger der aseksuelen groeit II
Lees ook:80-plussers nog lekker seksueel actief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>