Seks is al snel ranzig in de game-industrie

Eerder schreven we hier op seks.blog al over seks in games.

Dat het eigenlijk altijd een raar gezicht blijft: 2 ‘poppen’ of ‘figuren’ die zoiets menselijks gaan doen als seks.

Dat is al snel ranzig in de geanimeerde wereld, terwijl er in het eerste de beste bushokje afbeeldingen hangen met vaak veel explicietere poses……..

Over seks als het laatste game-taboe schrijft vandaag ook dagblad SP!TS.

Zij waren vorige week aanwezig bij het ‘Festival of Games’ in Utrecht, waar o.a. Al Lowe sprak over zijn creatie Leisure Suit Larry, een spel uit 1987 waarmee hij met een knipoog de grens van ‘goed fatsoen’ opzocht.

In de game probeerde de klungelige Larry vrouwen in bed te krijgen en werd de speler om de oren geslagen met vunzige grappen, semibloot en seksuele toespelingen. Ook voor die tijd een gedurfd concept maar, zoals hij zelf zegt, had hij het voordeel dat pc’s (laat staan games) überhaupt nog niet wijd verspreid waren.

De mensen van wie we een verweer hadden verwacht, zoals christelijke bewegingen, hadden niets met computers. Die wisten niet eens van het bestaan van Larry af”, lacht hij. “En sowieso viel het seksgedeelte in de eerste Larry-game enorm mee. De cover van het doosje van de game was eigenlijk schunniger dan het spel!”

Het scheelde volgens Lowe ook dat er toen nog geen keuringscommissies voor games bestonden. ”Toch ging ik soms lunchen met mijn baas om te checken of ik niet te ver ging”, legt hij uit. ”Maar mijn echte censor was mijn eigen vrouw. Als zij het te vuig vond, haalde ik het eruit. Zo had ik een paar grappen over vaginale geurtjes geschreven, maar die kwamen er niet doorheen”, lacht hij hard.

Vandaag de dag begeef je je als ontwikkelaar nog steeds op glad ijs als je je ook maar zijdelings met seks bezighoudt. Een blote borst in een game kan leiden tot protest, maar erger nog: tegenvallende verkoopresultaten.

Lees ook:Spelen met seks
Lees ook:Bijna niemand ruilt Grand Theft Auto met seks in voor kuise versie
Lees ook:Een gat in de markt: gamen met je penis!
Lees ook:Met Oculus Rift op je neus en je snikkel in de Falcon is de seks ‘net echt’
Lees ook:Porno-ster Lisa Ann gaat met pensioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>