Vrouw met veel sekspartners is een hoer. Man heet dan nog altijd stoer

Een variatie op de titel van een boek als aanhef en tegelijkertijd nog steeds een diepgeworteld idee in de maatschappij.

Namelijk: mannen met veel bedpartners zijn stoer, vrouwen die het met veel mannen hebben gedaan zijn hoer……

Gemiddeld hebben vrouwen tussen 30 en 44 jaar dan ook met minder mannen het bed gedeeld dan omgekeerd. The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender en Reproduction berekende dat een man op die leeftijd gemiddeld 7 bedpartners had, terwijl vrouwen er 4 hadden.

Opvallend is ook dat vooral mannen nieuwsgierig zijn naar het seksverleden van hun vriendin. Dat komt omdat zij seksuele relaties vaak zien als een soort competitie. En voor hen is het natuurlijk makkelijker om het op te nemen tegen 2 ex-partners dan voor haar tegen 20.

Bovendien verklaart dit ook gedeeltelijk waarom in bepaalde culturen mannen nog steeds belang hechten aan de maagdelijkheid van hun toekomstige echtgenote.

Deze week schreven we reeds over het verschijnsel dat mannen meestal overdrijven over het aantal vrouwen dat zij hadden in hun leven en vrouwen dit aantal juist reduceren.

Een rekensom voor de waarheid zou zijn: deel het beweerde aantal bij mannen door 3 en vermenigvuldig juist met 3 bij het aantal genoemd door de vrouw.

Wat moet het antwoord van een vrouw zijn als een nieuwe vriend haar vraagt met hoeveel mannen zij het bed deelde? Als het aantal te laag is, denkt hij dat zij nog op zoek is naar meer. Wanneer het te hoog is, is hij bang dat hij slechts het volgende nummer op haar lijstje is.

Nochtans zou het exacte aantal eigenlijk niet van belang moeten zijn. In een nieuwe, serieuze relatie doet het verleden er niet toe. Het is dus eigenlijk niet de eerste bedpartner die telt, maar juist de laatste.

Lees ook:Met hoeveel verschillende partners had jij seks?
Lees ook:Mannen ‘verslijten’ dubbel zoveel sekspartners als vrouwen (duh)
Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks
Lees ook:Mannen doen steeds vaker aan bare back sex
Lees ook:Hedendaagse meiden hebben 3x zoveel seks als hun moeders destijds

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouw met veel sekspartners is een hoer. Man heet dan nog altijd stoer

  1. Pingback: Met hoeveel mannen kun je als vrouw naar bed zonder een slet genoemd te worden? | Seks

  2. Pingback: Mannen ‘verslijten’ dubbel zoveel sekspartners als vrouwen (dûh) | Seks

  3. Pingback: Vlaming geeft bij 'Spuiten en Slikken' openlijk toe met 'maar' 2 vrouwen seks te hebben gehad | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>