Sunny Bergman voor documentaire opnieuw met de benen wijd

Diep respect hadden we voor documentairemaakster Sunny Bergman die in 2007 de serie ‘Beperkt Houbaar’ maakte en de designervagina aan de kaak stelde.

Daarvoor ging ze zelf(s) wijdbeens voor een vaginachirurg Dr Matlock die haar de ‘diagnose’ gaf dat ze aan een totaal pakket toe was.

Nu komt ze met ‘The Sunny Side of Sex’. Daarin gaat Sunny op zoek naar opvattingen over seks in Oeganda, Cuba, China en India………

Waar in ‘Beperkt Houdbaar’ een schaamlipoperatie werd voorgesteld, zien we in deze documentaire juist dat de schaamlippen groter worden gemaakt, worden opgerekt.

“Er een scène waarin een van de vrouwen tussen mijn benen kijkt en zegt: ‘ze kunnen wel wat langer’. Dat was dus de dikke middelvinger naar de dokter uit de eerste documentaire. Ik dacht eerst ‘ik ga niet weer met de benen wijd, dat is een beetje flauw’. Maar het is natuurlijk het perfecte tegenbeeld. In het westen willen ze het afknippen en die vrouw in Oeganda vraagt zich af waarom. Ik zeg dat omdat zij denken dat het lelijk is. De Oegandese vrouw zegt vervolgens ‘des te lelijker de schaamlippen, des te liever ze zijn”, aldus Sunny in een interview met Radio 1.

In het programma was een fragment te horen waarin Sunny zelf geïnterviewd wordt in India. Haar wordt gevraagd wanneer ze haar eerste seksuele ontmoeting had. Dat was op haar 17de, ze kende de jongen in kwestie amper.  Ze had hem net ontmoet. De vrouw is verbaasd dit te horen. Sunny: “Ik was opgelucht erna, ik was geen maagd meer. Het was op je 20ste niet cool om nog maagd te zijn, zo dachten wij erover. De Indiase vrouwen waren 30 en nog maagd en konden zich dit niet voorstellen. De tegenstellingen waren erg groot. De vrouwen zeiden ook, ‘sex is like a sneeze for you’.”

Donderdag 28 oktober is de eerste aflevering van ‘The Sunny Side of Sex’ bij de VPRO op Nederland 3 om 21.00 uur.  Vanaf dan is tevens de website theimportanceofbeingsexy.nl online.

Lees ook:Seks-yoga geeft Indiase vrouwen groot genot
Lees ook:Met hoeveel verschillende partners had jij seks?
Lees ook:Waarom een designervagina als grote schaamlippen lekkerder zijn?
Lees ook:De perfecte vagina
Lees ook:Tent & Seks: Sunny Bergman over de mannelijke kunne

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sunny Bergman voor documentaire opnieuw met de benen wijd

  1. Pingback: Seks-yoga geeft Indiase vrouwen groot genot | Seks

  2. Pingback: Een shot in je G-spot voor nat genot | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>