The Borgias: seks en bacchanalen bij de paus in Vaticaanstad

Hoezo celibaat? Inmiddels weten wij wat er onder al die priester- en kardinalenkazuifels passeert. Dat was ook al zo in de Middeleeuwen.

De intriges van de beruchte Borgia-familie, die met Rodrigo Borgia oftewel Paus Alexander VI, de macht grijpen in het Rome van de 15e eeuw en zorgden voor heftige relaties, onechte kinderen, maitresses en eveneens veel bloed……..

Het was de tijd van Leonardo da Vinci en Michelangelo. Een tijd van creativiteit en intellectuele prestaties. Maar het was ook de tijd van Machiavelli, van wetteloosheid, oorlog en zedeloosheid. Het hart van de wereldorde was het Vaticaan, dat ingreep bij conflicten tussen landen.

Aan het hoofd van het Vaticaan stond een man met ongelofelijke macht: Paus Alexander VI. Zijn heerschappij over Rome zou de zwartste periode uit de kerkelijke geschiedenis worden. Zijn echte naam wordt tot op de dag van vandaag in verband gebracht met meedogenloosheid, machtswellust en moreel verval: Rodrigo Borgia.

Met Jeremy Irons in de hoofdrol als paus. Deel 1 van deze grootse serie ‘The Borgias’ vanavond bij de AVRO op NED 1 om 22.35 uur.

Lees ook:Vaticaan schaft alvast 19 appartementen aan boven homosauna
Lees ook:2% personeel paus is pedo en het is zo besmettelijk als lepra
Lees ook:Condooms voor AIDS-patiënten
Lees ook:Pornosterren feliciteren de nieuwe paus
Lees ook:Jeroen Pauw en de kloten van de paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>