Te snel tot orgasme komen is ook al erfelijk

vulkaanuitbarstingTe snel klaarkomende mannen, ook wel ‘de snelle jongens’ genoemd, werd altijd gezegd dat hun bedprobleem een oorzaak had tussen de oren.

Nu blijkt alles in de genen te zitten…..

Zo blijkt uit onderzoek onderĀ 1300 mannen tussen de 18 en de 45 jaar, waarover is gepubliceerd in ‘Journal of Sexual Medicine.’

Allereerst vroegen ze de heren hoelang ze gemiddeld seks hadden. Ze namen ook speekselstalen om defecten in een bepaald gen te ontdekken.

Daaruit blijkt dat mannen die een lichte afwijking hieraan hebben, veel meer kans op een vroegtijdige ejaculatie lopen.

Dit genendefectje controleert de aanmaak van dopamine, een neurotransmitter die een hoofdrol speelt bij het ervaren van beloning en plezier.

Medicatie die de aanmaak van dopamine in de hersenen stimuleert, kan dus een nieuwe behandeling voor deze onbevredigende aandoening zijn. Een kwart van de mannen krijgt hier jonger of ouder mee te maken.

Het probleem zou daarmee deels erfelijk zijn en niet standaard psychisch, zoals het nu bijna altijd afgedaan wordt. Mannen die sneller klaarkomen dan hen of hun partner lief is, krijgen dan ook vaak ontspanningsoefeningen voorgeschreven omdat dat zou helpen.

“Onze resultaten suggereren echter dat medicijnen die het dopamine-niveau regelen, veel effectiever zouden zijn”, aldus onderzoekers in de Daily Mail.

Lees ook:Masturberen tegen rusteloze benen
Lees ook:Snel klaarkomen is aangeboren
Lees ook:Geen seks? Draai orgasme-muziek!
Lees ook:Israeli’s gaan seksproblemen met geluidsgolven te lijf
Lees ook:Allergisch voor je eigen sperma

1 Reacties // Reageer

One thought on “Te snel tot orgasme komen is ook al erfelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>