40-plussers hebben seksuele voorlichting nodig

Mannen komen tijdens de daad vaker klaar dan vrouwen, zij komen met condoom even vaak tot een hoogtepunt als zonder, vrouwen hebben in bed meer variatie nodig dan mannen en vooral mensen boven de 40 jaar doen aan onveilige seks……

Dat zijn wat uitkomsten van het Nationale Onderzoek naar Seksuele Gezondheid en Gedrag door de University of Indiana onder 6000 mensen tussen de 14 en 94 jaar.

Een kwart van de Amerikanen gebruikt een condoom tijdens de geslachtsgemeenschap, waarvan 1 op de 3 vrijgezel is. Ook bleek dat het condoom het seksplezier niet in de weg staat. Mannen en vrouwen raken even opgewonden als zonder en komen er niet moeilijker door tot een orgasme.

Veel volwassenen blijven bovendien een actief seksleven hebben naarmate zij ouder worden. 40-plussers hoeven zich natuurlijk minder tot geen zorgen te maken over een eventuele zwangerschap.

Waarschijnlijk ~maar tegelijk verontrustend~ is dat zij daarom het minst vaak veilig vrijen. Er wordt gesuggereerd dat juist de mensen van boven de 40 jaar nu meer voorlichting moeten krijgen over soa’s en het voorkomen ervan.

Illustratie: Barack Obama werd vorige week 50 jaar. Hij zit dus in de doelgroep en kan het weten!

Lees ook:Van sperma gaan vrouwen aan de diarree
Lees ook:‘Mannen gaan niet aan de anticonceptie vanwege hun krokodillenbrein’
Lees ook:Over mannen, vrouwen en seks zonder neuken
Lees ook:De juiste maat condoom: heren, het gaat vooral om de omtrek
Lees ook:Helft van jonge jongens wil wel seks zonder condoom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>