‘Te dik’ meest gebruikte reden om geen seks te hebben

Hoofdpijn is niet langer de meest gehoorde smoes in bed.

Gebrek aan zelfvertrouwen en overtollig gewicht zijn tegenwoordig de meest gebruikte redenen zijn om geen seks te hebben.

‘Ik zit niet zo lekker in mijn vel…’

Zo blijkt uit Brits onderzoek onder 4000 vrouwen.

De helft weigert elke intiem lichamelijk contact als/omdat ze zichzelf te dik vinden. Dit beïnvloedt uiteraard ook het seksspel:

13% van de vrouwen geeft aan alleen seks te willen in het donker. 10% van de vrouwen zou ook best wat meer afwisseling in de slaapkamer willen, maar beperkt zich tot de standaard standjes omdat ze bang zijn er onflatteus bij te liggen…

Volgens Dr. Catherine Hood, psychoseksueel therapeut en docent aan de Universiteit van Oxford, zit het ‘probleem’ vooral in het vrouwenhoofd. Ze benadrukt dat veel vrouwen (o.a. door gefotoshopte media) een onrealistisch beeld van het vrouwenlichaam.

Dit is op zich niet nieuw, maar de groeiende afname in seks die we zien door deze beeldvorming wel. Vrouwen worden steeds onzekerder en kruipen daardoor liever in het donker onder de dekens, in plaats van te kiezen voor een potje seks of een spannend nieuw standje.

Lees ook:40+ vrouwen hebben de beste seks ooit!
Lees ook:Oooh, dáárom gaan mannen vreemd
Lees ook:Er is veel seks met het licht uit
Lees ook:Nieuw Zeelandse wijven zijn wild!
Lees ook:Studenten van Oxford en Cambridge zijn zo geil als boter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>