Muziek als het ideale voorspel bij seks

Het juiste liedje is voor veel mensen de ideale manier om opgewonden te raken en zelfs efficiënter dan een streling van de partner…….

Dat is gebleken uit ‘Science Behind The Song’, een recente studie van Spotify waarbij de link tussen muziek, romantiek en verleiding werd geanalyseerd. Daarvoor werden 2000 Britse mannen en vrouwen tussen 18 en 91 jaar ondervraagd.

“Het is niet verwonderlijk dat zoveel respondenten muziek opwindend vinden in de slaapkamer”, vindt muziekpsycholoog Daniel Mullensiefen, die de studie leidde. “Muziek activeert namelijk dezelfde genotscentra in het brein als degene die reageren op eten, drugs en … seks.”

Niemand had echter verwacht dat het meest opwindende liedje de soundtrack van een dansfilm uit de jaren ’80 zou zijn. Nochtans was uit ‘She’s Like The Wind’ uit ‘Dirty Dancing’ de favoriet van zowel vrouwen als mannen.

Mullensiefen vindt het echter niet verrassend dat ook mannen voor zo’n melig liedje kiezen. “Zij zijn namelijk bereid om hun muzieksmaak aan te passen om meer succes te hebben in de slaapkamer.”

Verder vonden één op de drie deelnemers dat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen een liedje is dat ‘beter is dan seks’. Dat gold ook voor onder andere ‘Sex on Fire’ van Kings of Leon en ‘Angels’ van Robbie Williams. (zie het 2e lijstje hieronder)

“Dat zijn liedjes die een onverwachte wending nemen, waardoor we reageren op een zeer emotionele, maar ook zeer positieve manier”, aldus Mullensiefen.

Lees ook:Lesbische hersens reageren als hetero-mannen op seksstofjes
Lees ook:De geilste muziek voor tijdens de seks is nog steeds Marvin Gaye
Lees ook:Geen seks? Draai orgasme-muziek!
Lees ook:Arie Boomsma beveelt de Bolero aan voor ram- en beukseks
Lees ook:Seks, muziek en lekker eten………

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>