Ondanks ‘Fifty Shades Of Grey’ is echte BDSM een taboe

BDSMOndanks de wereldwijde hype van ‘Fifty Shades Of Grey’ is SM of completer gezegd BDSM nog steeds een taboe-onderwerp.

In het echte leven krijgen liefhebbers van ‘deze tak van sport’ veelal te maken met onbegrip en houden ze hun seksuele voorkeur angstvallig geheim……..

Dat vertelde de Vlaamse psychologe Jantien Seeuws gisterenavond tijdens een lezing over haar studie naar BDSM, officieel Bondage and Discipline (BD), Dominance and Submission (DS) en sadism and masochism (SM), waarover METRO bericht.

Seeuws sprak voor haar uitgebreide onderzoek met met 140 (bd)sm’ers, in clubs of via online netwerken.

Daaruit blijkt dat tweederde van hen het beschouwt als een geaardheid.
Daarnaast blijft bdsm onbespreekbaar. “Zelfs psychologen en dokters weten niet goed hoe ze met het thema moeten omgaan. In de plaats van te luisteren naar hun verhaal, worden bdsm’ers steevast doorverwezen”, aldus Seeuws.

Liefhebbers van bdsm komen uit alle lagen van de bevolking.

“Het is fijn dat het onderwerp nu aan bod komt, maar de film bevestigt helaas alle clichés”, reageert Seeuws op de ‘Vijftig Tinten Grijs’-rage.

“De rijke zakenman met een traumatische jeugd die ook de controle wil hebben in de slaapkamer is maar één verhaal. Resultaat is dat het taboe blijft en bdsm’ers nog steeds niet durven tonen wie ze écht zijn.”

Lees ook:Ivo Opstelten onderzoekt SM: 1 op 7 moet naar de dokter
Lees ook:Mensen die aan SM en bondage doen zijn echt niet gek!
Lees ook:Leer eerst gewone seks, SM is voor gevorderden
Lees ook:Legale SM-club aan Gentse Universiteit
Lees ook:Geef je seksleven een boost met BDSM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>