Seks verkoopt: bij mannen ietsje anders dan bij vrouwen

Sex SellsHet klassieke devies in de reclame: sex sells, werkt wel bij mannen, maar niet bij vrouwen, hoewel ook, maar dan anders.

Die laatsten knappen af op seksueel getinte advertenties, tenzij de producten letterlijk en figuurlijk ‘van goeden huize’ komen……..

Zo blijkt uit een studie van de University of Minnesota, gepubliceerd in het vakblad ‘Psychological Science’ .

De onderzoekers schotelden proefpersonen reclame van vrouwenhorloges voor. Sommige exemplaren werden geflankeerd door idyllische berglandschappen, andere door een seksueel expliciete afbeelding. De deelnemers werden even afgeleid door een getallenreeks die ze uit hun hoofd moesten leren. Daarna werd hun emotionele reactie op de reclame-uiting gemeten.

Vrouwen werden van de seksueel getinte campagne boos of overstuur. Wel was er een verschil wanneer de waarde steeg. Een advertentie waarbij het klokje €1000,= kostte, werd door de vrouwen wel positief ervaren. Bij mannen was er geen verschil in reacties tussen trashy seksueel getinte en exclusief seksueel getinte reclames.

“Vrouwen krijgen spontaan een negatieve houding bij seksuele beelden omdat ze seks zien als iets bijzonders”, verklaart onderzoeksleidster Kathleen Vohs. Als het dure horloge wel in de smaak valt, is dat omdat daarmee aan de exclusieve waarde van seks geappelleerd wordt.”

In onderstaande reclamefilmpjes heeft het product zelf helemaal niets met seks uit te staan en toch….

1. Sheba kattenvoer
De ‘Follow Your Passion’ reclamespot uit 2012 is ongelooflijk sexy. Nogal vreemd als je bedenkt dat het aangeprezen product hier kattenvoer is.

 

2. Beats Pill speakers
In april 2013 werd deze commercial gelanceerd. Met het nummer ‘Blurred Lines’ en veel fallussymbolen worden hier speakers voor de iPod aan de man gebracht.

 

3. Le Guide Restos Voir restaurantgids
Om hun restaurantgids van 2014 te promoten lanceerde de Canadese Michelingids een expliciete campagne die food porn naar een totaal ander niveau tilt.

 

4. Perrier
Ja hoor, bruisend water kan sexy zijn. Maar dan alleen als het over de volle boezem van Dita von Teese wordt gegoten.

 

5. Skechers
Niet de schoenen zelf, maar wel de rondingen van realityster Kim Kardashian kregen een hoofdrol in dit spotje uit 2012.

 

6. Liquid Plumr
‘Subtiliteit wordt overschat,’ dat moeten de makers van dit filmpje hebben gedacht toen ze die in 2013 aan het grote publiek lieten zien.

Lees ook:We sextingen het vaakst op dinsdagochtend met een iPhone
Lees ook:Sextingen lijkt steeds normaler
Lees ook:Alle vrouwen zijn lesbisch
Lees ook:Sextingen loopt danig uit de hand op middelbare scholen
Lees ook:De nog omstreden ‘lokpuber’ om pedo’s op te sporen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>