80% van de klanten in sexshop is vrouw

LeDucHet Duitse erotiekconcern Beate Uhse, moederbedrijf van Christine le Duc en de sekscatalogus Pabo, heeft over het afgelopen jaar winst weten te boeken.

Dit kwam vooral dankzij steeds meer vrouwelijke interesse voor seksspeeltjes, massage-olie en lingerie.

Het is voor het eerst sinds 2008 dat een positief resultaat voor belastingen werd bereikt.

Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het bedrijf, dat wordt geleid door de Nederlander Serge van der Hooft.

De winst voor belastingen kwam uit op 1,3 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd geleden van 0,4 miljoen euro. De omzet daalde licht tot 142 miljoen euro.

“2013 stemt ons tevreden. We zijn klaar voor uitbreiding bij al onze kanalen. Het succes van de getroffen maatregelen laat zich duidelijk zien in onze resultaten”, aldus Van der Hooft in een toelichting.

Beate Uhse heeft de laatste jaren fors gesneden in het winkelbestand door verlieslijdende vestigingen te sluiten, terwijl de verkoop via het internet juist werd versterkt.

Ook richtte de onderneming zich steeds meer op erotische artikelen voor vrouwen. Inmiddels is ruim 80% van de nieuwe klanten een vrouw.

Lees ook:Internetporno laat Duitse eroticagigant wankelen
Lees ook:Van pilote in het Duitse leger tot Europa’s grootste seks-pioniere
Lees ook:Seksspeeltjes van Christine le Duc binnenkort bij de HEMA
Lees ook:Geloof het of niet: na Netflix volgt Sexflix
Lees ook:Levensverhaal erotica-gigante Beate Uhse wordt verfilmd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>