30 jaar AIDS: van homoziekte tot ladykiller

Vandaag bestaat AIDS 30 jaar. Dat is natuurlijk een rare zin, maar feit is dat het exact 3 decennia geleden is dat de afko voor deze afgrijselijke aandoening geïntroduceerd werd.

Nou nog 1x dan: Acquired Immune Deficiency Syndrome, een ziekte die veroorzaakt wordt door Human Immunodeficiency Virus, kortweg: HIV.

Aan dit niet zo fraaie ‘jubileum’ wordt vooral aandacht besteed door de homo-media en dat is jammer.

Want waren het in de eerste 15 jaar inderdaad vooral mannelijke homoseksuelen die besmet raakten met HIV of aan AIDS bezweken, inmiddels zijn er wereldwijd meer vrouwen slachtoffer dan mannen……………..

Door hun lichaamsbouw lopen vrouwen meer risico om geïnfecteerd te raken met het hiv-virus. Bij onbeschermde seks lopen ze dubbel zoveel risico als mannen

In veel landen zijn vrouwen maatschappelijk en economisch afhankelijk van hun man, waardoor ze zichzelf moeilijk kunnen beschermen tegen hiv/aids. Zo biedt trouw aan 1 huwelijkspartner geen garanties in een maatschappij waar buitenechtelijke relaties voor mannen oogluikend worden toegestaan. Een vrouw die voor haar bestaan volledig is aangewezen op haar man kan niet makkelijk seks weigeren of condoomgebruik afdwingen.

Seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes komt wereldwijd ~zeker in instabiele regio’s~ ook nog altijd veel voor. Veel vrouwen die hiv hebben, zullen er alles aan doen om dat verborgen te houden, zelfs voor de partner, uit angst om verstoten te worden. Sommige vrouwen voelen zich zelfs gedwongen om hun lichaam te verkopen in ruil voor geld, voedsel of goederen.

Aids raakt vrouwen nog op een andere manier: zij verzorgen in de meeste gevallen de zieken en de achterblijvende kinderen. De epidemie treft vrouwen dus onevenredig hard, daarom is het nodig dat bij de bestrijding speciale aandacht naar hen uitgaat. De belangrijkste maatregelen op dit moment zijn:
* het stimuleren van economische en maatschappelijke onafhankelijkheid voor vrouwen
* toegang tot medische zorg en medicijnen voor vrouwen met hiv en aids
* voorlichting aan vrouwen en meisjes over aidspreventie
* bestrijding van seksueel geweld tegen vrouwen

En niet alleen in Afrika:

Bron: StopAidsNow

Lees ook:Allochtone Nederlanders doen vaker een SOA-test dan autochtone
Lees ook:Dreigende epidemie keelkanker door orale seks op jonge leeftijd
Lees ook:Nieuwe game ‘Privates’ toont blik in vagina en anus
Lees ook:Prijs voor hulp aan prostituees
Lees ook:Melk helpt tegen aids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>