Gelovige meiden hebben veel onveilige seks

Qua seks lijkt het wel alsof gelovige meisjes ook ‘goedgelovige’ meisjes zijn.

Zowel die uit moslimgezinnen als die van orthodoxere katholieke en protestantse huize, weten weinig van anticonceptie en daardoor gaat het ook vaker mis……….

Dat lijkt uit een masterscriptie van dr. Hannah De Ruelle, onder leiding van Dr. Katleen Keppens en professor Marleen Temmerman van de Universiteit in Gent.

Van de 239 meisjes tussen 14 en 18 jaar die patiënt zijn bij het Wijkgezondheidscentrum Botermarkt in Ledeberg is 4,5% een of meerdere keren zwanger geweest, 4,2%  kwam langs voor een zwangerschapstest en 3% onderging al een abortus.

De helft van de seksueel actieve jongeren heeft al onbeschermde seks gehad. Gelovige meisjes, zowel katholiek als moslim, hebben minder seksuele ervaring dan hun niet-religieuze leeftijdsgenoten en weten minder af van anticonceptie. Ook meisjes van allochtone afkomst scoorden slechter.

De Ruelle vindt dat huisartsen het thema voorbehoedsmiddelen ter sprake moeten brengen bij de jongeren. “Er moet vooral aandacht gegeven worden aan concrete situaties en het praktisch gebruik van de pil en de noodpi.”.

Lees ook:Eerst neuken dan zoenen?
Lees ook:Sekservaringen Nederlandse en allochtone jongeren verschillen sterk
Lees ook:40% NL meiden en 20% jongens heeft ongewilde seks-ervaring
Lees ook:Allochtone Nederlanders doen vaker een SOA-test dan autochtone
Lees ook:Met de seks van ‘de jeugd van tegenwoordig’ valt het allemaal best mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>