Maandagen staan stijf van de soa-stress

Op maandagen zijn mensen op hun werk het minst productief.

Niet alleen omdat het weekend weleens een hoog ‘sex, drugs & rock ‘n roll’-gehalte gehad heeft, maar vooral om de gevolgen daarvan.

Veel mannen en vrouwen piekeren op de eerste werkdag van de week over eventuele ongewenste zwangerschappen of seksueel overdraagbare aandoeningen……….

Zij maken zich pas op maandag zorgen over hun onveilige gedrag van vrijdag- of zaterdagnacht ervoor en wachten ook tot dan om actie te ondernemen.

Toch zeggen experts dat dit gevaarlijk is. Zo is de morning afterpil het efficiëntst binnen de 24 uur na onveilige seks voor wat betreft ongewenste zwangerschappen. Het beste is dus meteen de ochtend nadien via een telefoontje naar de huisarts deze noodpil te verkrijgen .

Als je bang bent dat je een SOA hebt opgelopen, moet je ook zo snel mogelijk handelen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar natuurlijk ook om te voorkomen dat je een ziekte aan anderen doorgeeft zonder dit te beseffen.

Breng dus binnen de week een bezoekje aan je huisarts of je gynaecoloog. Maar het beste advies blijft: ‘Niet zonder hoesje in het poesje!’

Lees ook:Neuken met de kerstman ?
Lees ook:Haal nu de morning after-pil in huis voor als je plots geil wordt met de kerst!
Lees ook:Mannen: auto’s en seks
Lees ook:Discrete anonieme soa-test thuis doen
Lees ook:Gevaarlijke ontdekking: vrijen zonder condoom is stressverlagend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maandagen staan stijf van de soa-stress

  1. Victor

    Het voornemen om het condoom te gebruiken is onvoldoende, deze bij je hebben is ook belangrijk. En teveel alcohol maakt dat mensen het condoom vergeten of niet om kunnen doen. Tja…

    Dus wat mij betreft is dit het beste advies: wees voorbereid. Denk aan de (potentiële) gevolgen van seks en neem maatregelen.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Momenten dat vrouwen de balen van seks hebben | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>