Chinese condooms in Ghana van de markt gehaald, vanwege te kleine maat

J5 CONDOMDe ene penis is de andere niet. Dat blijkt maar weer.

Chinese condooms die gratis verdeeld werden als onderdeel van een anti-aids campagne in Ghana, blijken daar niet hun werk te doen.

De Ghanese autoriteiten hebben er 110 miljoen van in beslag genomen, nadat uit laboratoriumtests bleek dat ze scheurden en gaten vertoonden…..

Dat meldt de BBC.

De condooms waren gratis uitgedeeld als onderdeel van een aids-preventiecampagne. “Er zitten gaten in en ze scheuren gemakkelijk”, zo stellen de gezondheidsdiensten. “Bovendien werden de condooms niet op de juiste manier gesmeerd”.

De autoriteiten vermoeden dat er nog zo’n 90 miljoen condooms van dezelfde Chinese fabrikant in omloop zijn en waarschuwen de bevolking: “Iedereen die de condooms gebruikt, riskeert opgescheept te zitten met een seksueel overdraagbare aandoening of een ongewenste zwangerschap”. Je kunt de gaatjes niet altijd met het blote oog zien, maar onder de microscoop wordt het wel duidelijk, is de waaarschuwing.

De Ghanese bevolking wordt binnenkort via een mediacampagne op de hoogte gebracht van het probleem. Uit cijfers van de VN blijkt dat in Ghana ongeveer 230.000 mensen met HIV leven, op een inwonertotaal van 25 miljoen.

Lees ook:Sex Olympics 2008
Lees ook:Snel gratis condooms scoren met de condoom app
Lees ook:Condoomtekort in Kenia
Lees ook:Duitsland – Ghana voor porno-actrices: om in de stemming te komen
Lees ook:Gratis 50 condooms voor studenten die van zorgverzekering switchen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>