Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo

HIVAIDSSeksueel actieve jongeren vertonen ondanks voorlichting vaak risicovol gedrag.

De helft van hen heeft weleens geslachtsgemeenschap gehad zonder condoom, zonder zeker te weten dat de bedpartner SOA-vrij was.

Eenderde zelfs vaker dan eens……

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en dance4life onder ruim 1600 leden van het EenVandaag Jongerenpanel (12 t/m 24 jaar), waarvan ruim 600 seksueel actief zijn.

De onveilig vrijende jongeren lijken zich er niet erg druk over te maken: tweederde heeft zich nooit op SOA’s laten testen.

De cijfers over seksueel gedrag zijn opvallend, omdat de meeste deelnemers wel seksuele voorlichting hebben gehad. De overgrote groep (87%) op school en 43% van ouders.

Voorlichting thuis ligt gevoelig: de meeste jongeren (67%) vinden het gênant om met ouders over seks te praten. Andere belangrijke bronnen van seksuele kennis zijn het internet (44%) en gesprekken met vrienden (43%).

Volgens bijna de helft (46%) is HIV/aids nog een taboe in Nederland. Slechts 21% zou er open over zijn als ze HIV-positief waren.

Eveline Aendekerk, directeur dance4life: “Ook wij zien op de scholen waar we voorlichting geven dat aids nog steeds een groot taboe is. Jongeren denken vaak dat aids een ver van je bed show is, en eigenlijk helemaal niet zo’n groot probleem meer is. Dat klopt niet, want nog elke dag raken er 6000 mensen geïnfecteerd met hiv.”

Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo:

Lees ook:Supermodel Doutzen Kroes spreekt over seks
Lees ook:Anne: 9 jaar geleden had ze 1x onveilige seks en sindsdien heeft ze hiv
Lees ook:Jongeren hebben veel last van online seksuele intimidaties
Lees ook:Sextingen lijkt steeds normaler
Lees ook:Doutzen Kroes vindt penis-lengte maar ‘een beetje’ belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>