Zo simpel is het te weten of die ander ook seks met jou wil

Aan Amerikaanse universiteiten geldt een strikte wet dat er bij seks duidelijke instemming moet zijn van alle ‘participanten’.

Dit om de vele verkrachtingen en aanrandingen in te perken.

Want helaas, anno 2015 zijn er nog steeds mannen die niet snappen dat als een meisje nee zegt dat ze dan ook nee bedoelt……..

Blogster Rockstar Dinosaur Pirate Princess legt het haarfijn uit aan de hand van een simpele vergelijking.

Wanneer het woord ‘consent’ of seksuele instemming vaag voor je is, vergelijk het dan met iemand thee aanbieden. In onderstaande tekst kun je ‘thee’ vervangen door ‘seks’.

Als je vraagt: ‘He, wil je een kopje thee’ en de andere zegt daarop ‘O ja, ik ben dol op thee’, dan weet je dat ze dat ook wil.

Als je dezelfde vraag stelt en je krijgt als antwoord een hele hoop onzeker gezucht, dan kan je een kopje thee maken, maar wees je er dan wel van bewust dat de ander die thee misschien niet zal opdrinken.

Als de andere persoon die thee niet drinkt, dwing haar daar dan ook niet. Je kan haar namelijk niet kwalijk nemen dat jij de moeite genomen hebt om thee te maken, maar dat de andere persoon er uiteindelijk toch geen zin in had.

Als je vraagt of de andere persoon een kopje thee wil en het antwoord is ‘neen dank je’, maak dan helemaal geen thee en wees niet op je tenen getrapt.

Misschien zegt de andere persoon wel ‘ja ik wil wel wat thee’, maar verandert ze van gedachten terwijl jij die aan het maken bent. Natuurlijk is dat dan vervelend, omdat jij die moeite doet, maar weet dat die andere persoon nooit verplicht is om thee met je te drinken. Als ze niet meer wil, dan is dat zo. Soms veranderen mensen nu eenmaal van gedachten in de tijd die het duurt om water te koken, thee te trekken en een scheutje melk toe te voegen. En dat mag.

Als de andere persoon bewusteloos is, maak dan gewoon geen thee. Bewusteloze mensen hebben geen zin in thee en kunnen geen antwoord geven op de vraag of ze al dan niet thee willen.

In het geval dat de andere persoon bewusteloos raakt terwijl je de thee aan het maken bent, neem dan van mij aan dat thee niet aan de orde is. Zorg ervoor dat de andere persoon op een veilige plek komt en ram haar vooral geen thee door de strot.

En als laatste: als iemand vorige week een kopje thee wilde, dan wil dat niet automatisch zeggen dat die persoon dat vandaag ook wil. Ga dus niet naar haar huis om daar plots een kopje thee te zetten in de veronderstelling dat ze daar wel zin in zal hebben.”

Zo simpel kan het dus zijn.

Lees ook:Britse politie vergelijkt seks met thee en dat is niet eens een slecht idee
Lees ook:GREY: de mannelijke kant van het verhaal van ‘Vijftig tinten grijs’
Lees ook:2 koppen koffie per dag geven mannen betere erecties
Lees ook:Foodsex? Ja overheerlijk!
Lees ook:Koekjes brengen: van de kerk naar de porno-set

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>