Lesje Condomologie

CondomAls zelfs Nederlandse artsen soa’s blijken te hebben en daarna nog onveilige seks hebben ook, is het hoog tijd voor een lesje over condooms.

Net als militairen, moeten ook seksueel actieve mensen af en toe even op herhaling…

Daarom vandaag CONDOMOLOGIE op het rooster:

1. Condooms maken seks 10.000 x veiliger.

2. Rotstekeningen in het Franse Combarelles tonen aan dat condooms zelfs al gebruikt werden in 13000 voor Christus, waarschijnlijk vervaardigd uit de blaas, huid of ingewanden van een dier.

3. Een condoom is sterker dan een ballon. Hij houdt minstens 2 liter water, voor ie ‘knap’ zegt.

4. Charles Goodyear, ook bekend als de man naar wie de bekende autobanden vernoemd zijn, had een patent op condooms. Rubber is rubber.

5. In het Deens heet condoom svangerskabsforebyggendemiddel, maar iedereen zegt om begrijpelijke redenen ‘gummimand’: wat rubberen man betekent.

6. Helaas, pindakaas. Geen man is ‘te groot geschapen’ voor een condoom. De XL-maten zijn niet meer dan een marketingtruc.

7. Ook condooms hebben een houdbaarheidsdatum. Je kan ze ongeveer 4 jaar bewaren op een droge plaats (dus niet in je broekzak).

8. Condooms hebben een foutmarge van zo’n 18%. Een aantal oorzaken waardoor het mis gaat zijn: het fout aanbrengen, vaseline gebruiken, te weinig vocht waardoor het scheurt en het verwijderen van het condoom voor de ejaculatie.

9. Condooms maken vrouwen driedubbel blij. Behalve bescherming tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s, beschermt het rubbertje ook tegen sperma. De cultuur van de vagina is er namelijk helemaal niet z tuk op.

10. Ook in het leger gebruiken ze condooms, in de kleuren landmachtgroen, luchtmachtgrijs en marineblauw. Dat is natuurlijk een geintje, maar behalve voor de seks, worden ze aangewend om bloedingen te stoppen en te verhinderen dat er vuil in wonden komt. Ook worden ze soms gebruikt als noodoplossing wanneer er geen handschoenen voorhanden zijn of trekken de soldaten ze over de loop van hun geweer getrokken zodat zand of ander vuil de loop niet verstopt.

Illustratie: veilig paashaasjestrio

Lees ook:Condoomtesters gevraagd voor nieuw (één)handig condoom!
Lees ook:Sekspakket voor partycrashers
Lees ook:Bill Gates schuift $100.000 voor een innovatief condoom
Lees ook:Zuidamerikaanse condooms zijn goed tegen lelijke mensen
Lees ook:Fout condoom-gebruik kost mensenlevens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>