De vagina wordt gediscrimineerd!

south-africa-yonic-installationWe weten nog steeds veel te weinig over de vagina.

Het vrouwelijke geslachtsdeel wordt minder bestudeerd dan het mannelijke, waardoor onze kennis ervan achterblijft.

Tot die conclusie komen onderzoekers van de universiteiten van Uppsala (Zweden) en Marburg (Duitsland) in een gemeenschappelijke paper in de wetenschappelijke database PlosOne.

Ze keken naar hoeveel onderzoeken er worden gedaan naar de geslachtsdelen van mensen en dieren en ontdekten 364 studies in de laatste paar jaren.

Daarvan ging 48,6% over de mannelijke geslachtsdelen, 7,7% over de vrouwelijke geslachtsdelen en 43,7% had beiden als onderwerp.

De vrouwelijke voorplantingsorganen zijn daardoor een ondergeschoven kindje, concluderen de onderzoekers. Het waarom is de onderzokers nog niet helemaal helder.

Uit eerdere studies bleek dat er onder wetenschappers ook vooroordelen zijn. Zo denken zij vaak dat er een grotere variatie zit in vorm en lengte van mannelijke geslachtsdelen. Dat is niet waar, vrouwen vertonen onderling net zoveel verschillen. Ook zouden mannen een ‘toegankelijker’ voortplantingsorgaan hebben, wat een studie vergemakkelijkt.

De eenvoudigste verklaring is echter dat de meeste onderzoekers not nu toe mannen waren. Zij vinden vagina’s misschien een beetje eng en blijven dus hangen bij wat ze al een beetje kennen: de penis.

Dat gaat dus alras veranderen nu vrouwen aan het oprukken zijn in wetenschap en medische wereld.

Volgens de onderzoekers is het juist erg belangrijk om de vrouwelijke geslachtsdelen grondig te onderzoeken. Zo is nog altijd niet duidelijk wat er gebeurt als een vrouwelijk dier sperma van meerdere mannelijke soortgenoten ontvangt.

Een aantal wetenschappers vond aanwijzingen gevonden dat vrouwen het ‘ongewenste’ sperma kunnen afvoeren middels een nog niet ontdekt mechanisme.

Lees ook:Studente geneeskunde produceert eigen vagina-yoghurt
Lees ook:De G spot: vrouwen hebben em gevonden, maar de wetenschap nog niet
Lees ook:Stamcel-wetenschappers kweken vagina’s
Lees ook:Heren: van slaapgebrek krimpen je ballen!
Lees ook:Kijken naar echte vulva’s maakt vrouwen tevredener

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>