De Vagina Sportschool

Vaginafitness: Het bestaat!

Iedere vrouw zou het moeten doen, als het aan de Amerikaanse gynaecologe Lauri Romanzi ligt.

“Het is een persoonlijke training van je vagina, die zowel helpt om je blaas beter te controleren als om intensere orgasmes te krijgen.”

Romanzi richt zich daarbij op oudere vrouwen, of vrouwen die een of meerdere bevallingen hebben doorstaan. “Al kunnen volgens mij alle vrouwen profiteren van de oefeningen, ook al hebben ze geen specifieke klachten.”

De gynaecologe, die zelf ook reconstructie-operaties aan het bekken uitvoert, heeft in New York pas de eerste spa geopend die zich concentreert op vagina- en bekkenoefeningen volgens een techniek die zij zelf ontwikkeld heeft.

Ze noemt het PHIT, wat staat voor ‘pelvic health integrated techniques’, wat zoveel betekent als ‘bekkengezondheidstechnieken’. “Het maakt je fit van binnenuit”, zegt Romanzi.

De spa is een onderzoeksruimte in haar praktijk waar je ongeveer €100,- betaalt voor een gynaecologisch onderzoek dat zal bepalen of je spieren slap, gemiddeld of sterk zijn. Vervolgens krijg je oefeningen voorgeschreven.

Wie die niet wil doen, kan zich ook laten behandelen met elektrostimulaties. Voor wie het uitzicht van haar vagina wil laten aanpakken, is er trouwens ook een laserbehandeling die de huid strakker maakt bij vrouwen in en na de menopauze.

In welke mate je als vrouw een designervagina wilt, laat ik voor ieder zelf. Bekkenbodemspier-oefeningen zijn voor alles rond de pelvis-zone onontbeerlijk. Elke moderne, verstandige moeder leert haar dochter(s) regelmatig ‘pareltjes te plassen’. Dat is namelijk de crux!

Wij wachten verder vol spanning tot de eerste Vagina-Sportschool in Nederland haar deuren opent.

Lees ook:Designer-vagina wint terrein
Lees ook:Je vagina weer ‘als nieuw’ terwijl je de krant leest
Lees ook:Meer keizersnedes omdat vrouwen hun honeymoon-vagina willen houden
Lees ook:Vaginaal gewichtheffen
Lees ook:Vulvarious: Johan Vlemmix & de vagina’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Vagina Sportschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>