Roken veroorzaakt kleinere erectie

Om sigaretten hing vroeger letterlijk en figuurlijk een waas van verleidelijkheid.

Ingrid Bergman en Humphrey Bogart paften er lustig op los in films als ‘Casablanca’.

Roken was ooit sexy……

Daar wil de Vereniging van Amerikaanse artsen nu een stokje voor steken.

Ze hebben de strijd aangebonden met de Hollywood-bonzen en willen dat er vanaf heden geen sigarettenrook meer komt vanaf het witte doek.

Ze gaan uitzoeken welke filmstudio jongeren het meest verleidt tot roken. De grootste ‘zondaar’ wordt publiekelijk aan de schandpaal genageld.

Dit nieuws bereikt ons op dezelfde dag als de uitkomst van rokersonderzoek. Dat legt bloot dat mannen die roken mindere erecties krijgen.

Het vermindert namelijk de kwaliteit van een erectie door opgenomen koolmonoxide. Deze stof vernauwt alle bloedvaatjes en heeft dus ook invloed op de penis.

Als een roker een erectie krijgt, gaat er minder bloed met zuurstof naar de penis dan bij een niet-roker. Door dit chronische zuurstofgebrek neemt de elasticiteit van de penis af.

Rokende mannen krijgen dus nog wel erecties, maar minder hard en minder groot. Het is te vergelijken met een oud elastiekje waar de rek uit is.

Tja wat jammer nou he. En vooral dat sigaretje direct na de seks is altijd zo verrukkelijk! Maar nu gaat het met name om mannen die 30 stuks of meer per dag wegpaffen.

Sigaretten raken kortom hun imago kwijt. Je seks wordt minder, je krijgt er gele tanden van en je gaat er van uit je giechel rieken. Nee, beter van niet doen!

Lees ook:Roken is dodelijk voor uw erectie
Lees ook:Stoppen met roken verbetert ook haar seksleven
Lees ook:Vragen over seks die vrouwen niet aan mannen durven stellen
Lees ook:Mannen die stoppen met roken krijgen grotere erectie
Lees ook:ADHD-medicijn RITALIN kan aanhoudende erecties veroorzaken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roken veroorzaakt kleinere erectie

  1. Sara

    Niets helpt om rokers te doen stoppen! Dan maar eens een zwaar gewicht op de weegschaal leggen. ” muurschildering op een plafond in een rokersruimte ” mag d’r ook best wezen… vindt via een zoekmachine

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>