Schaamhaar is de lokdoos van het lichaam

bikini-waxSteeds minder wordt het met ons schaamhaar.

Voor wat betreft de hoeveelheden dan.

Uit een onderzoek van Playboy blijkt dat Nederlandse mannen en vrouwen vooral hun schaamhaar scheren, waxen of zelfs laseren omdat ze het hygënisch vinden.

En dan is er natuurlijk ook nog de erotische reden………..

Toch is dat laatste nu net niet juist. Want dat donsje, dotje of pruikwerkje aldaar is wel degelijk belangrijk bij seks.

Allereerst was het er door de natuur voor bedoeld dat man en vrouw minder snel van elkaar zouden afglijden tijdens de daad.

Ten tweede was het een bescherming tegen de kou. Ja heus! Maar een nog veel belangrijker functie van het schaamhaar is die van ‘lokdoos’.

Geur speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van een seksuele partner en in de schaamstreek bevinden zich kliertjes die feromonen produceren.

Deze ‘lokstof’ wordt door ons schaamhaar vastgehouden en verspreid. De oorspronkelijke functies van schaamhaar zijn dus minder geworden. Kleren en parfums verhullen onze eigen lijfgeur en er is meer nadruk gekomen op het uiterlijk van de schaamstreek.

Toch is er niets zo opwindend als het ruiken van de echte eigen geur van de bedpartner. Uiteraard hebben we het over een gezond gedoucht lichaam. Laat dus altijd een klein streepje van je schaamhaar staan, zodat de lokdoos-werking niet helemaal weg is.

Illustratie: het zogenaamde ‘bikini-waxen’. Au!

Lees ook:Dames zeggen weer ja tegen schaamhaar!
Lees ook:Merendeel vrouwen scheert schaamhaar omwille van orale seks
Lees ook:GEZOCHT: vrouwen mèt schaamhaar
Lees ook:Nu beginnen: dé schaamhaar-coupe voor Valentijn
Lees ook:Foefje schaamhaar voor als je op reis gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>