Een borst-orgasme: zo zit dat!

Borsten mogen nooit verwaarloosd worden tijdens de seks. Zij blazen een behoorlijk partijtje mee namelijk en zitten daar niet alleen voor de sier en de baby’s.

Als vrouwen opgewonden raken, kan hun boezem wel tot een kwart extra opzwellen. Sommige vrouwen kunnen ook tot orgasme komen, louter door beroering van hun tepels……..

Zo blijkt uit de studie ‘Women’s clitoris, vagina, and cervix mapped on the sensory cortex: fMRI evidence’, waarover is gepubliceerd in het ‘Journal of Sexual Medicine’.

Het doel van deze studie was om te laten zien wat aanrakingen van de verschillende lichaamsdelen teweeg brengen in de hersenen.

Vrouwen gingen vrijwillig onder de MRI-scan liggen en beroerden afwisselend hun clitoris, vagina, cervix en tepels.

Tijdens het stimuleren van de borsten zagen de wetenschappers een gedeelte in het brein actief worden dat ook bij de andere genitale stimulatie reageert en de Genitale Gevoeligheids Cortex wordt genoemd.

Het is het bewijs waarom vrouwen het tijdens het liefdesspel prettig vinden dat hun borsten worden beroerd en dat sommigen er (voor de hersenen) op dezelfde wijze van kunnen klaarkomen als via vaginale stimulaties.

Belangrijk voor mannen om te weten is om welk soort prikkels het gaat bij de tepels. Als een vrouw heel erg opgewonden is kan ze namelijk supergevoelig worden en een leuk bedoeld liefdesbeetje kan dan behoorlijk pijn doen.

Terwijl het bij andere vrouwen nou juist weer zo is dat naarmate ze opgewondener worden, hun tepels meer kunnen hebben.

Zoals altijd is het beste advies: communiceer daar tijdens de seks op speels (non-)verbale wijze over.

En tenslotte: schattingen lopen uiteen, maar zo 1 op de 10 vrouwen geeft aan weleens te zijn klaargekomen door louter borststimulatie.
ClitorisCervixVaginaNippleScan

Lees ook:Masturbatie scanner toont dat vrouwentepels erogene zône zijn
Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme
Lees ook:Vrouwen komen door masturbatie anders klaar dan door seks met partner
Lees ook:De allergevoeligste plekjes van een vrouw en hoe ze te beroeren
Lees ook:Heren: zo ga je lekker met haar borsten om

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>