Alarm: de penis krimpt!

De gemiddelde lengte van een penis in erectie nog 12,95 cm. 10 jaar geleden kon nog gemiddelde nog 15,24 cm per man worden gemeten.

De grootste schuldige van deze massale piemelkrimp: STRESS!

Zo blijkt uit onderzoek van het Britse condoommerk Theyfit, met assortiment van 90 maten en soorten, onder 20.000 mannen.

Diverse veranderingen in de levensomgeving hebben invloed op de mannelijke geslachtsorganen, volgens de Franse uroloog Patrick Constancis.

Hij wijst o.a. naar de elektromagnetische werking van de vele mobiele apparaten die in de hedendaagse maatschappij voortdurend worden meegesjouw, bij mannen ook nog eens vaak in broekzakken.

Maar ook de chemische bestrijdingsmiddlen in de landbouw en de beperkte nutritionele waarde van een aantal voedingsmiddelen zijn debet aan kleinere penissen. Maar de allergrootste schuldige is volgens de Constancis de stress waar mannen van nu mee worden geconfronteerd.

“De afmeting van de penis heeft echter geen invloed op de kwaliteit van het seksleven,” geeft de Franse arts aan.

“Die heeft immers meer te maken met de erotische spanning in een seksuele relatie en wat een man met zijn penis doet, dan met de afmetingen van zijn orgaan. Toch kunnen de factoren die tot kleinere afmetingen leiden, ook effect hebben op ‘s mans vruchtbaarheid. Er moet dan ook meer aandacht besteed worden aan fertiliteitsproblematieken, dan aan de afmetingen van de penis.”

Lees ook:Menselijke penis krimpt
Lees ook:Het ‘kleine penis syndroom’ zit tussen ‘s mans oren en niet tussen zijn benen
Lees ook:Prostaatkanker-behandeling maakt penis maatje kleiner
Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks
Lees ook:Tienerjongen met mega-penis laat de boel verkleinen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>