Veel seks kan mannen van hun nierstenen verlossen

Symptoms-of-Kidney-StonesNierstenen kunnen een hardnekkige en pijnlijke kwaal vormen.

Voor mannen is er goed nieuws te melden: meerdere keren per week seks helpt om ze kwijt te raken, mits ze niet te groot zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Ankara onder 90 mannen met nierstenen van gemiddeld 5 mm groot, waarover Niernieuws.nl bericht.

Ze verdeelden de mannen in 3 groepen. Mannen uit de eerste groep kregen de opdracht 3 tot 4x per week seks te hebben. De tweede groep kreeg het medicijn tamsulosine, dat de spieren van onder andere de blaas ontspant en ingezet kan worden bij mannen die moeite hebben met plassen door een vergrote prostaat. De derde groep werd alleen in de gaten gehouden.

Na 2 weken zagen de onderzoekers een duidelijk verschil tussen enerzijds de mannen die medicatie hadden gekregen of helemaal niets, en anderzijds de mannen die veel aan seks deden. Onder die laatsten was meer dan 80% van zijn stenen af, in de andere groepen was dat minder dan de helft.

De onderzoekers denken dat het lozen van stenen niet makkelijker gaat doordat de mannen met seks meer bewegen, maar een erectie stimuleert de aanmaak van stikstofoxide, dat de urineleiders doet ontspannen.

Deze stof heeft invloed op spieren en zou ook de spieren die deel uitmaken van de wand van de urineleider, doen ontspannen.

De onderzoekers zijn van mening dat ‘als de patiĆ«nt een sekspartner heeft’, tenminste 3x per week seks hebben een positief effect kan hebben op het spontaan lozen van nierstenen die zich in de urineleider bevinden, als ze niet groter zijn dan 6 mm.

Volgens ons kunnen mannen zonder partner hetzelfde effect bereiken als zij soloseks bedrijven.

Lees ook:Geile vrouwen ruiken minder viezigheid
Lees ook:De G-plek: heb je hem of heb je hem niet?
Lees ook:De wetenschap van porno: omdat er geen mannen zijn die niet kijken
Lees ook:Fijn lijstje met voordelen van seks
Lees ook:Mobiele telefoons wellicht toch boosdoeners bij erectiestoornissen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>