Masturberen tijdens het baren: een laatste taboe

Een toch behoorlijk controversiële combinatie: seks en een geboorte.

Onder de noemer ‘wat de baby erin doet komen, krijgt hem er ook weer uit’, pleit de de 30-jarige Angela Gallo ervoor om het taboe van een orgasme tijdens een bevalling te doorbreken.

Gallo beschrijft in een blogpost hoe ze tijdens de geboorte van haar 2e kind masturbeerde……..

“Wees niet geschokt. Bevallen en seks werken bijna hetzelfde. De hormonen, het gevoel, de anatomie, de hersenactiviteit, … alles is met elkaar verbonden. Onze vagina zwelt op, de bloedtoevoer wordt verhoogd, we kreunen, bewegen met onze heupen, onze ademhaling versnelt en we beginnen te zweten – het is een heilig en intiem moment. Een orgasme en een vrijpartij zijn bijna dezelfde ervaring”.

Gallo vond masturberen helemaal niet raar. De erotische massage werkte wonderwel, het verlegde haar focus naar mijn vagina, naar de energie die in haar binnenste borrelde. “Het zorgde ervoor dat ik me verbonden voelde, maar ook alsof ik de touwtjes in handen had over wat ik voelde. De weeën waren draaglijker, en de rust tussenin voelde veel beter. Was het orgastisch op een seksuele manier? Nee. Plezierig? Ja. Het was een manier om instinctief de pijn te bestrijden.”

Volgens Angela Gallo zouden vrouwen over de hele wereld haar voorbeeld moeten volgen. En wel om deze drie redenen:

1. Wat de baby erin krijgt, krijgt de baby er ook uit
De combinatie van de hormonen (oxcytocine, endorfine en adrenaline) die worden opgewekt door stimulatie van de vagina, clitoris en tepels zorgt er ook voor dat de bevalling vlotter verloopt.

2. Het verzacht de pijn
Ooit al eens een hoofdpijn gehad die plots over was na een orgasme? Het wérkt. Waarom zou het dan niet werken bij de pijn van een bevalling?

3. Het voelt goed
Het zal wonderen doen voor je humeur en hoe ontspannen je je voelt. Tijdens de bevalling ben je angstig, gestresseerd, … Al die gevoelens worden volgens onderdrukt door stimulatie van de clitoris.

Lees ook:Meer pijn bij de seks na bevalling met keizersnede
Lees ook:Kim Kardashian over de huidige toestand van haar vagina
Lees ook:‘Vrouwen genieten meer van seks als ze eenmaal natuurlijk gebaard hebben’
Lees ook:Een orgasme tijdens de bevalling
Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>