Stop met calorieën tellen, ga op orgasme dieet

Aan bovenstaande moest ik denken, toen ik deze week het zoveelste artikel las dat ging over het beroemde boek van Marrena Lindberg: ‘Het Orgasme Dieet’.

Het boek stamt al uit 2007, dus niks nieuws onder de zon. Zou je zeggen.

Maar dat is niet helemaal waar. Deze Amerikaanse seks-uitvoering van onze Sonja Bakker had en heeft wel degelijk een punt.

Wanneer je dingen doet en eet die de dopamine in je lichaam doet stijgen, krijg je sneller een tevreden gevoel.

Dat betekent dat je eerder verzadigd bent qua eten en stopt met junkfood en dat je libido en orgasmes sterker worden………..

De wetenschap probeert steeds meer te achterhalen over de wonderlijke werking van de hormonen. En dan niet alleen de geslachtshormonen oestrogeen en testosteron, maar ook stoffen als oxytocine, serotonine en dopamine.

Dit rijtje in goede balans zorgen ervoor dat mensen zich meer geborgen, gelukkig en blij kunnen voelen. Juist die laatste stof dopamine zorgt volgens de schrijfster van ‘Het Orgasme Dieet’ voor intensere seks.

Dat komt ruwweg op het volgende neer:

Je kunt het niveau van testosteron verhogen door voeding rijk aan proteïne (dit zit in vlees en dierlijk vet), zink (vind je in bijvoorbeeld pompoenzaden) en magnesium (dit zit in groene bladgroenten, noten, chocolade en algen) te eten.

Het is belangrijk een evenwicht te zoeken tussen de productie van dopamine en serotonine. Deze laatste stof zou je libido verlagen, terwijl dompanine instaat voor gevoelens van verlangen en verwachtingen, waardoor het seksueel verlangen zou moeten toenemen.

Deze twee zouden in evenwicht moeten zijn als je veel voeding met omega-3-vetzuren eet, wat je kunt halen uit kwalitatief goede visolie of door een bepaalde hoeveelheid zwarte chocolade te eten.

Daarnaast raadt Lindberg cafeïne, alcohol, sigaretten en ongecompliceerde koolhydraten in bijvoorbeeld suiker en witte bloem te vermijden. Ze adviseert veel te bewegen en geen voedingssupplementen als soja, ginkgo en ginseng te gebruiken.

Maar het allerbelangrijkste voor het aanmaken van dopamine is genieten. Dat doe je door lekkere dingen te doen, te drinken en te eten en daar vooral intens van te genieten. Slow food dus en geen fast food.

Het is bewezen dat bewust en genietend eten meer effect heeft op afvallen dan caloriën tellen. Het is ook bewezen dat je bij goede seks veel calorieën verbrandt en sneller zwanger wordt. Voorwaarde is natuurlijk dat je het doet met iemand waar je daadwerkelijk van kunt genieten. Want anders werken al die visolie en proteïnes nog niet. PS: Als je van jezelf kunt genieten, werkt soloseks ook!

Lees ook:Het libido-verhogende boodschappenlijstje
Lees ook:2 cheeseburgers bevatten het genot van 1 orgasme
Lees ook:Geen seks? Draai orgasme-muziek!
Lees ook:Alcohol zorgt voor een dubbele kater na de seks
Lees ook:De seks van de vrouw gaat langs haar maag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>