Seks en de zinnen: dirty talk

TalkDirtyPraat je weleens tijdens de seks? Het is erg opwindend voor hém en voor haar.

Volgens sekstherapeuten heeft het belangrijke voordelen.

Het versterkt de communicatie tussen koppels en het is een manier om erachter te komen wat je partner precies wil in bed.

En het verhoogt de seksuele opwinding…….

Als je nog nooit gepraat hebt tijdens de seks is het even wennen. Je moet even over die grens.

Maar het is absoluut van toegevoegde waarde. Om een voorbeeld te geven: lukt het niet altijd even goed om klaar te komen tijdens het neuken? Spreek dan eens uit dat je gaat komen en laat je helemaal gaan.

9 van de 10x lukt het! De macht van het gesproken woord…

Bespreek samen wat jullie willen en verwachten. Wil hij jou dolgraag geil sletje noemen, en vind je dat vreselijk. Helaas pindakaas voor hem, dan moet hij iets anders bedenken.

Stem nooit toe met iets dat je aanvallend of denigrerend ervaart. Maar bedenk tegelijkertijd dat het just seks is wat jullie doen, een spel voor volwassenen. Neem het niet te serieus.

Oefen als je alleen bent, voor de spiegel bijvoorbeeld, of als je het met jezelf doet. De woorden of zinnen die je wil zeggen, klinken dan niet zo vreemd meer want zoals met alles geldt ook hier: oefening baart kunst. Ook belangrijk is een goed evenwicht tussen woord en daad te vinden. Niemand zit te wachten op eindeloze monologen in bed.

Bekijk eens wat tijdschriften of dvd’s als je niet weet wat je wil zeggen. Bedenk wat scenario’s die je aanspreken en speel ermee in je fantasie. Maar schrik ook weer niet van wat je allemaal tegenkomt tijdens je research.

Hard core porno teksten zijn wellicht te veel van het goede. Breid je woordenschat langzaam uit Begin bijvoorbeeld met iets onschuldigs als: “Ik wil je, nu!”.  Weinig mannen die dat kunnen weerstaan!

Je kunt ook van start gaan via de telefoon. Dan hoef je je partner niet aan te kijken en dat maakt het voor sommige makkelijker om de grenzen verleggen…

En dat mannen ook wel wat hulp kunnen gebruiken zie je hier. In deze scene van FRIENDS helpt Joey Ross een handje met het onder de knie krijgen van dirty talk…

Lees ook:Tips voor het gebruik van seksspeeltjes
Lees ook:3 tips om de seks langer vol te houden
Lees ook:Britse mannen bang in bed
Lees ook:De grootste orgasme-killer voor vrouwen: kopzorgen
Lees ook:Pijn bij het vrijen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>